Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Signalas Rusijai: Pentagonas svarsto apie didesnį skaičių karių Europoje

Pentagonas svarsto apie planus į Europą perkelti vieną arba daugiau pėstininkų brigados kovinių grupių, praneša leidinys „Military Times“. Apie tai esą mąstoma dėl neatidėliotino poreikio sutvirtinti gynybą prieš rusus.
Karinės pratybos su JAV kariuomenės tankais „Abrams“
Karinės pratybos su JAV kariuomenės tankais „Abrams“ / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Pentagonas Europa

Jeigu šis sprendimas bus priimtas, į Europą būtų perkelta tūkstančiai karių – vidutiniškai brigados kovines grupes sudaro 3000-5000 karių.

Skelbiama, kad NATO generolas Philipas Breedlove'as aptarė savo pasiūlymus su Pentagono aukščiausiais pareigūnais, o praėjusią savaitę Vašingtone, anot šaltinių, esą perėjo ir prie planų. 

Jeigu šis sprendimas bus priimtas, į Europą būdų perkelta tūkstančiai karių – vidutiniškai brigados kovines grupes sudaro 3000-5000 karių.

JAV pajėgų didinimas Europoje susijęs su tuo, kad ateinančių metų biudžete numatoma skirti 3,4 mlrd. dolerių vadinamajai Europos saugumo užtikrinimo iniciatyvai (European Reassurance Initiative, ERI). Finansavimas bus keturis kartus didesnis nei praėjusiais metais.

„Ieškoma būdų, kaip padidinti nuolatines karių pajėgas Europoje“, – teigė pareigūnas. „Stengiamasi išsiaiškinti, kiek jų reikia ir iš kur juos perkelti“, – pridūrė jis. 

P.Breedlove'as yra susirūpinęs dėl dabartinių sausumos pajėgų Europoje dydžio, kurias sudaro dvi kovinės kovos brigados. Prieš keletą metų iš keturių brigadų teliko pusė. 

„Mano nuomone, mes neturime pakankamai dislokuotų JAV nuolatinių karių. Taigi manau, kad šį klausimą reikia peržiūrėti“, – įsitikinęs NATO generolas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius