-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje prie sienos su Turkija įsiplieskė didelis kurdų ir džihadistų susirėmimas

Įnirtingas susirėmimas tarp džihadistų ir kurdų kovotojų pirmadienį įsiplieskė Sirijoje netoli Turkijos sienos, į šiaurę nuo islamistų pajėgų apsiausto Kobanės miesto, pranešė vienas naujienų agentūros AFP korespondentas.
Mūšiai Kobanėje
Mūšiai Kobanėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl tų kautynių gali dingti bet kokia galimybė pasiekti Turkijos sieną iš Kobanės. Tuo koridoriumi iš Kobanės ir jos apylinkių į kaimyninę šalį pasitraukė jau apie 200 tūkst. pabėgėlių.

Tuo tarpu JAV vadovaujama tarptautinė koalicija surengė dar bent du naujus aviacijos smūgius prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų pozicijas Kobanėje ir miesto prieigose.

Automatinių ginklų papliūpos ir minosvaidžių sviedinių sprogimai aidėjo teritorijoje, esančioje arčiau nei už kilometro nuo spygliuotos vielos tvoros, žyminčios sieną tarp Sirijos ir Turkijos, sakė Turkijos pusėje esantis korespondentas

Tuo tarpu JAV vadovaujama tarptautinė koalicija surengė dar bent du naujus aviacijos smūgius prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų pozicijas Kobanėje ir miesto prieigose.

Pirmasis antskrydis įvyko prieš 4 val. 30 min. Grinvičo (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku, pasakojo įvykių liudininkai. Vėliau ryte koalicijos aviacija smogė taikiniui Kobanės centre, o į dangų pakilo didelis dūmų debesis, nurodė korespondentas.

Turkija iki šiol nesikišo į mūšį dėl Kobanės, tačiau sutelkė prie sienos dideles karines pajėgas. Per pastarąją parą ten buvo atvežta daugiau Turkijos tankų ir artilerijos, o pabūklų vamzdžiai buvo nukreipti į Kobanę.

JAV pareigūnai praeitą savaitgalį sakė, kad Turkija sutiko leisti amerikiečiams naudotis savo oro pajėgų bazėmis kampanijai prieš džihadistus. Tačiau Ankara šios informacijos dar nepatvirtino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius