-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos pasienio miestą ginantys kurdai nebeatlaiko džihadistų spaudimo

Kurdų pajėgos įnirtingai kaunasi, gindamos strategiškai svarbų Sirijos miestą šalia sienos su Turkija, tačiau joms tampa vis sunkiau atremti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojus, puolančius iš dviejų pusių, šeštadienį pranešė Sirijos aktyvistai ir kurdų pareigūnai.
Kobanė po antskrydžių prieš džihadistus
Kobanė po antskrydžių prieš džihadistus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Mūšis dėl Kobanės miesto tebesitęsia, nors JAV vadovaujamos koalicijos aviacija jau ilgiau negu dvi savaites bombarduoja iš oro „Islamo valstybės“ kovotojus. Regis, tie smūgiai, turintys išmušti kovotojus iš jų užimtų teritorijų, mažai tesusilpnino ekstremistų šturmą Kobanėje, prasidėjusį rugsėjo viduryje.

Penktadienį kovotojai užėmė kurdų saugumo pajėgų kompleksą miesto rytuose, kur taip pat yra įsikūrusi policijos būstinė, savivaldybė ir kiti vietos administracijos biurai.

I.Sh.Hasanas pridūrė, kad JAV vadovaujami aviacijos smūgiai yra neveiksmingi, ir ragino įsikišti tarptautinę bendruomenę bei Jungtines Tautas, prognozuodamas dideles žudynes.

Vienas aukšto rango kurdų pareigūnas Ismetas Sheikhas Hasanas sakė, kad pagrindiniai susirėmimai vyksta Kobanės pietiniuose ir rytiniuose rajonuose. Jis sakė, kad gynėjų padėtis sunki, ir prašė tarptautinės pagalbos.

„Mes giname miestą, bet mes turime tik paprastų ginklų, o jie turi sunkiųjų ginklų, – jis sakė telefonu naujienų agentūrai „The Associated Press“ penktadienio vakarą. – Jie nėra apsupti ir gali laisvai judėti.“

I.Sh.Hasanas pridūrė, kad JAV vadovaujami aviacijos smūgiai yra neveiksmingi, ir ragino įsikišti tarptautinę bendruomenę bei Jungtines Tautas, prognozuodamas dideles žudynes, jeigu kovotojai pagaliau užims visą Kobanę. Jis taip pat ragino Turkiją atidaryti koridorių, kuriuo galėtų pasitraukti Kobanėje likę civiliai, ir į miestą būtų galima atgabenti ginklų ir kitokių atsargų.

Nuo „Islamo valstybės“ puolimo prieš Kobanę pradžios žuvo apie 500 žmonių, dar daugiau kaip 200 tūkst. buvo priversti pasitraukti į Turkiją.

I.Sh.Hasanas pažymėjo, kad dabar turkai per sieną praleidžia tik sužeistus civilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius