Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su dviem vaikais iš Nyderlandų pabėgusi motina prisijungė prie „Islamo valstybės“ teroristų

Motina čečėnė išvežė savo du vaikus į Siriją, kad prisijungtų prie „Islamo valstybės“ kovotojų, pirmadienį pranešė Nyderlandų prokuratūra apie pirmą žinomą atvejį šalyje, kai vienas iš tėvų pagrobia savo vaikus ir prisijungia prie džihadistų.
Teroristai plečia savo veikos tinklą.
Teroristai plečia savo veikos tinklą. / „Scanpix“/AP nuotr.

Su vaikų motina išsiskyrusiam jų tėvui olandui ir šalies pareigūnams nepavyko sutrukdyti 33 metų moteriai, kurios pavardė neskelbiama, išvykti iš Olandijos. Manoma, kad ji su vaikais keliavo per Europą, pasinaudodama suklastotais dokumentais ir asmenų, verbuojančių kovotojus užsienyje, pagalba.

Iš Rusijos pietinės musulmoniškos Čečėnijos respublikos kilusi moteris ir du Olandijos pilietybę turintys 8 ir 7 metų vaikai gyveno pietiniame Mastrichto mieste, kur liudininkai paskutinį kartą juos matė praėjusių metų spalio 29 dieną.

Musulmoniškos mokyklos, kurią lankė vaikai, vadovas perspėjo jų tėvą, kad jo buvusi žmona atsispausdino bilietus sau ir savo vaikams kelionei lėktuvu į Graikiją. Manoma, kad dabar jie yra Rakoje, „Islamo valstybės“ faktinėje sostinėje šiaurės rytinėje Sirijoje.

Prokurorai įtaria, kad moteris sulaukė kitų asmenų pagalbos, nes jai pavyko išsisukti nuo tarptautinio arešto orderio. Prokurorai dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.

Kaip pranešė Nyderlandų teisingumo minsiterija, iš Olandijos į Siriją išvyko maždaug 180 džihadistų. Maždaug 35 jų sugrįžo į šalį, o 21 žuvo pilietiniame kare, nusinešusiame daugiau nei 200 tūkst. gyvybių ir privertusiame milijonus bėgti iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius