Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 08 08 /18:35

Sverdlovsko mieste rastas teroristų pakartas prokuroras

Luhanske penktadienį susiklostė kritinė padėtis. Mieste jau šešias valandas yra nutrauktas elektros energijos ir vandens tiekimas, taip pat nebeveikia mobilusis ryšys, rašo naujienų agentūra „Unian“. Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgos penktadienį pasiekė dar vieną pergalę – atkovojo Miusinsko miesto Luhansko srityje kontrolę. Kijeve buvo sulaikytas vyriškis, kuris grasino sostinėje esančio susirinkimo centro „Ukrainiečių namai“ direktoriui ir metė į jį granatą, rašo naujienų agentūra „Unian“.
Teroristai Luhanske
Teroristai Luhanske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

18.35 val. Teroristai pakorė prokurorą

Teroristai Ukrainoje, Luhansko srityje, pakorė Sverdlovsko prokurorą, nesutikusį pereiti į jų pusę, pranešė naujienų agentūra „Unian“.

Prokurorą ilgai kankino teroristai, reikalaudami prisijungti prie apsišaukėliškos „Luhansko liaudies respublikos“. Kadangi jis nesutiko, teroristai jį pakorė

„Sverdlovsko miesto morge buvo rastas Luhansko srities prokuroras. Remiantis operatyvine informacija, jį ilgai kankino teroristai, reikalaudami prisijungti prie apsišaukėliškos „Luhansko liaudies respublikos“. Kadangi jis nesutiko, teroristai jį pakorė“, – spaudos konferencijoje sakė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio analitinio centro atstovas Andrejus Lysenka.

Jis pridūrė, kad nužudytojo kolegos teigia, jog iki paskutinės minutės prokuroras liko ištikimas Ukrainai.

15.19 val. Sulaikytas granatą metęs vyras

Kijevo centre, šalia „Ukrainiečių namų“ sprogus granatai, nukentėjo du žmonės. Apie tai paskelbta Ukranos vidaus reikalų ministerijos svetainėje.

Granatą metęs vyriškis sulaikytas. „Direktorius operatyviai sureagavo į užpuoliką ir jį neutralizavo", – teigiama ministerijos pranešime. 

14.08 val. Per pastarąją parą žuvo septyni Ukrainos kariai

Penktadienį pranešta, kad per pastarąją parą ATO zonoje žuvo 7 Ukrainos kariai ir 8 pasieniečiai

Informaciją apie žuvusiuosius patvirtino Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos  atstovas Andrejus Lysenka.

Jis taip pat pridūrė, kad buvo sužeisti 89 kariai.

„Vyko intensyvus apšaudymas iš Rusijos teritorijos ir rajonų, kuriuos kontroliuoja teroristai“, – teigė A.Lysenka.

Pranešama, kad per pastarąsias savaites daugiausiai Ukrainos karių žuvo rugpjūčio 5 d. Tą dieną iš viso pareikalauta 18 karių gyvybių, o dar 54 buvo sužeisti.

13.22 val. Atkovotas Miusinskas

tai, kad atkovotas Miusinskas, patvirtino pilietinės organizacijos „Prava sprava“ vadovas Dmitrijus Snegiriovas, remdamasis iš vietos gyventojų ir Ukrainos karių gauta informacija.

„Miusinskas yra strategiškai svarbioje vietoje. Per jį eina kelias iš Krasnyj Lučo į Snežnoje, o per šį kelią yra tiekiami ginklai Donecko teroristų grupuotei“, – teigė D.Snegiriovas.

08-08
Situacija rytų Ukrainoje rugpjūčio 8 d. inforesist.org nuotrauka

„Jis pridūrė, kad šiuo metu vyksta intensyvūs mūšiai dėl Pervomaisko ir Krasnyj Lučo miestų perėmimo iš teroristų kontrolės.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovai taip pat pranešė, kad ketvirtadienį netoli Ukrainos karių patikros punkto buvo atrastas automobilis su sprogmenimis,

„Vakar viename iš Volnovakso rajono kelių, netoli Ukrainos karių patikros punkto buvo paliktas įtartinas automobilis. Jo vairuotojas pabėgo, o automobilio viduje buvo rastas sprogmuo, sudarytas iš amonio salietros sprogiosios medžiagos. Tai prilygtų 130 kg trotilo” , – teigiama organizacijos pranešime. 

12.58 val. Luhanske nutrauktas elektros ir geriamojo vandens tiekimas

Miesto ligoninėse ir reanimacijose esančių sužeistų gyventojų gydymas dėl elektros energijos ir vandens tiekimo sutrikimo itin apsunkintas.

Penktadienio rytą mieste taip pat neveikė mobilusis ryšys. Visą naktį buvo apšaudomas Luhansko miesto centras. Smarkiai nukentėjo daugiau negu 100 mokyklų ir kitų mokymo įstaigų, taip pat apie 50 vaikų darželių.

Dauguma Luhanske įsikūrusių įmonių nebedirba. Mieste taip pat neveikia bankai, nėra išmokamos pensijos ir socialinės išmokos.

11.29 val. Bus aptarta kritinė žmogaus teisių padėtis Donbase

Penktadienio vakarą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo taryba Niujorke specialiame posėdyje aptars kritinę žmogaus teisių padėtį Ukrainoje, praneša naujienų svetainė bbc.co.uk.

Pranešama, kad šio specialaus posėdžio idėją iškėlė Lietuva. Posėdis įvyks penktą valandą vakaro Lietuvos laiku.

Skelbiama, kad žmogaus teisių padėtis karo niokojamoje rytų Ukrainoje yra kritiška. Vietos gyventojai nuolat kenčia nuo Donecko ir Luhansko teroristų grupuočių išpuolių. Teroristai pažeidžią svarbiausią žmogaus teisę – teisę į gyvybę.

Be to, teroristai ištisus miestus pradėjo naudoti kaip gyvuosius skydus nuo Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgų. 

11.18 val. Donecke tęsiasi neramumai

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Donecke žuvo keturi gyventojai, o visame mieste buvo girdimi sprogimai ir susišaudymai. Penktadienio rytą Donecke situacija tebebuvo įtempta, praneša naujienų svetainė news.liga.net.

Ketvirtadienį teroristai užmušė keturis miesto gyventojus, o dar 18 asmenų per apšaudymus nukentėjo. 

Luhansko srityje – rusiška karinė technika

Luhansko srityje iš Sverdlovsko į Krasnodoną važiavo Rusijos karinės technikos kolona. Apie tai naujienų agentūra „Unian“ informavo pilietinės organizacijos „Prava sprava“ vadovas Dmitrijus Snegiriovas.

Anot D.Snegiriovo, informacija apie Rusijos karinės technikos koloną Luhansko srityje,jį pasiekė iš vietos gyventojų ir visuomeninės organizacijos, kuriai jis vadovauja, narių. Jie buvo įvykio liudininkai.

D.Snegiriovo duomenimis, ketvirtadienį apie 22.30 val. į Krasnodoną (Luhansko sritis) važiavo Rusijos karinės technikos kolona, kurią sudarė šeši tankai, aštuoni šarvuočiai ir penki sunkvežimiai.

Iš Rusijos pavyko grąžinti 48 kariai

Tuo metu Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas pranešė, kad iš Rusijos į Ukrainą pavyko grąžinti 48 karius. Apie tai jis informavo savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

„Mūsų konsulas Rostove prie Dono pranešė, kad į Ukrainą ketvirtadienį 22 val. sugrįžo 48 kariai. Rusijoje liko dar penki mūsų kariai ir mes juos ištrauksime“, – rašė jis.

Ketvirtadienį Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrejus Lysenka žurnalistams pareiškė, kad Rusijos teritorijoje iki šiol yra laikoma 18 Ukrainos karių ir 28 pasieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius