Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 29 /2014 05 30

Teroristai apšaudė ukrainiečių kariuomenės koloną: vienas žmogus žuvo, trys sužeisti

Teroristai iš granatsvaidžių apšaudė Ukrainos kariuomenės koloną, skelbia unian.net.
Prorusiškas teroristas Donecke
Prorusiškas teroristas Donecke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė karinių-politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčiukas, Charkovo srityje Ukrainos kariuomenės koloną teroristai iš granatsvaidžių apšaudė iš dviejų automobilių – lengvojo ir krovininio. 

D.Tymčiukas pažymėjo, kad ši ukrainiečių karių kolona važiavo be organizuotos karinės apsaugos. Šio išpuolio metu vienas žmogus žuvo, trys sužeisti. 

Teroristai užėmė karinį dalinį

Pranešama ir tai, kad ginkluoti teroristai užėmė Nacionalinės gvardijos dalinį Luhansko srityje. Granatsvaidžiais, automatais ginkluoti teroristai apsupo Nacionalinės gvardijos skyrių, tačiau Ukrainos kariai nepasidavė, užvirė mūšis.  

Kaip skelbia unian.net, mūšio metu viena iš teroristų siųstų granatų pataikė į Nacionalinės gvardijos sandėlį. Ginklai buvo sunaikinti, tačiau niekas nebuvo sužeistas. 

Šį mūšį laimėjo teroristai – kaip skebia tsn.ua, karinis dalinys perėjo į jų rankas. Ukrainos kariams pavyko atlaikyti pirmąją ataką, tačiau vėliau teroristai grįžo. Kaip skelbia vietos žiniasklaida, teroristai kartu su savimi atsivedė ir kai kurių kariškių tėvus, kurie gyvena Luhanske. Kariškiai, veikiami grasinimų ir tėvų prašymų, sudėjo ginklus. Šturmo metu nukentėjo penki žmonės, vienas Ukrainos karys sužeistas sunkiai. Karius, kurie nesutiko pasiduoti, teroristai „išrūkė lauk“, mėtydami į vidų butelius su degiu skysčiu. Kur dabar šie ukrainiečių kariai, nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius