-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16 /14:32

Teroristai nebaudžiami žudo Ukrainos karius, Donecke paskelbta komendanto valanda

Ukrainos kariai šalies televizijos kanalams papasakojo apie kritinę apsuptų karių situaciją Luhansko srityje. Jau ketvirtą parą kariai yra apsupti ir nuolat apšaudomi teroristų. Dėl nesibaigiančių atakų Ukrainos nacionalinės gvardijos kariai negali išvežti sužeistųjų ir žuvusiųjų kolegų iš mūšio lauko, praneša naujienų agentūra „Unian“. Donecke teroristai įvedė karinę padėtį ir paskelbė komendanto valandą
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

14:32 val. Teroristai Donecke įvedė karinę padėtį

Donecko teroristų grupuotės lyderis Igoris Strelkovas (Girkinas) mieste trečiadienį įvedė karinę padėtį bei komendanto valandą.

„Norėdamas užtikrinti didesnį saugumą Donecko mieste įsakau įvesti karinę padėtį kai kuriuose miesto rajonuose. Taip pat reikalauju įvesti komendanto valandą nuo vienuoliktos valandos vakaro iki šeštos valandos ryto“, – skelbiama vadeivos įsakyme.

Anksčiau komendanto valandą Donecke buvo paskelbęs kitas teroristų grupuotės narys Denisas Pušilinas.

12:36 val. Tebežūsta Ukrainos kariai

Per paskutinę parą teroristai nužudė 11 Ukrainos karių, dalyvaujančių antiteroristinėje operacijoje Rytų Ukrainoje.

Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenko trečiadienį susitikime su žurnalistais.

10:47 val. Karių situacija kritinė

Kaip televizijai teigė Izvarino rajone Luhansko srityje tarnaujantis karys, čia kovojantiems kariams baigiasi šaudmenys. Ukrainos žurnalistams jis prisipažino, kad teroristai nuolat iš artilerijos apšaudo Ukrainos karius, o pastarieji abejoja, ar dar ilgai galės kovoti.

VIDEO: Liudijimas apie mūšį Izvarine

Jo žodžius patvirtino ir Ukrainos 72-ajame mechanizuotame pulke tarnaujantis karys. Jis tvirtino, kad karo vadai duoda itin keistus nurodymus ir visiškai nededa pastangų tam, kad būtų įveikta blokada.

Daugybę sykių matėme, kaip per Ukrainos sieną riedėjo kariniai sunkvežimiai, tačiau mums liepdavo į juos nešaudyti. Kartais atrodo, jog tarp mūsų karo vadų yra išdavikų

„Daugybę sykių matėme, kaip per Ukrainos sieną riedėjo kariniai sunkvežimiai, tačiau mums liepdavo į juos nešaudyti. Kartais atrodo, jog tarp mūsų karo vadų yra išdavikų.

Pavyzdžiui, neseniai mums į pastiprinimą važiavo 50 karinių mašinų kolona, tačiau mus pasiekė vos 30 mašinų, likusios pateko į pasalą ir buvo sunaikintos“, – tvirtino karys.

Karys minėjo, kad teroristai nuolat apšaudo iš salvinių ugnies sistemų „Grad“, minosvaidžių ir patrankų. Be to, nuolat virš Ukrainos oro erdvės pasirodo nepilotuojami lėktuvai.

„Sunku įvertini mūsų nuostolius. Štai neseniai mano draugai buvo apšaudyti netoli Zelenopoljės. Jie teigė, kad žuvusiųjų buvo ne mažiau kaip 200, tačiau oficialūs pareigūnai pranešė, jog žuvo tik 20”, – aiškino ukrainietis.

„Apie tai, kad mes esame atkirsti nuo pagalbos, sužinojome tik šiandien. Mūsų brigados vadą paskutinį kartą mačiau prieš du mėnesius“, – tikino karys.

Ukrainos antiteroristinės operacijos spaudos centro sekretorius Vladislavas Selezniovas teigė žinantis apie patiriamus nuostolius ir tvirtino, kad imamasi visų būtiniausių priemonių norint pagelbėti kariams.

„Mes laikome kariaujančius vyrus didvyriais. Mes jų neužmiršome ir darome viską, ką tik galime, kad jiems padėtume“, – tvirtino V.Selezniovas,

10:19 val. Teroristai siaučia Donecko srityje, yra sužeistųjų

Trečiadienio rytą teroristai pradėjo Ukrainos karių puolimą prie Marinovkos Donecko srityje, mūšis tebesitęsia, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Ukrainos nacionalinės gvardijos spaudos tarnyba trečiadienio rytą išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad kariai apšaudomi iš minosvaidžių, tankų bei prieštankinių valdomų raketų.

Per puolimą sužeisti trys Ukrainos kariai, taip pat smarkiai nukentėjo Marinovkos gyvenvietės infrastruktūra.

„Į patikros punkte netoli Marinovkos įsikūrusius nacionalinės gvardijos karius yra šaudoma iš tankų, minosvaidžių, taip pat naudojamos prieštankinės valdomos raketos. Ukrainos kariai ataką atrėmė ir perėjo į puolimą, teroristai pasitraukė iki Stepanovkos gyvenvietės“, – skelbiama pranešime.

Per puolimą sužeisti trys Ukrainos kariai, taip pat smarkiai nukentėjo Marinovkos gyvenvietės infrastruktūra.

Naktis Ukrainoje buvo nerami

Karinių politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas pranešė, kad naktį teroristai iš „Grad“ artilerijos įrenginių apšaudė Luhansko oro uostą ir Ukrainos karių pozicijas prie Dmitrovkos kaimo. Pasak D.Tymčuko, Ukrainos kariai nepatyrė nuostolių, rašo naujienų agentūra „Unian“.

Iš „Grad“ įrenginių buvo apšaudyti Ukrainos kariai, apsistoję prie Provaljės kaimo. Pranešama, jog yra aukų, bet jų skaičius dar nežinomas.

Naktį iš „Grad“, minosvaidžių bei artilerijos buvo apšaudytos ir Ukrainos pajėgos netoli Marinovkos. Pasak D.Tymčuko, buvo šaudoma iš Rusijos sienos pusės, tikriausiai – iš Rusijos teritorijos. Ukrainos kariai irgi atidengė ugnį. Nuostoliai tikslinami.

Antradienį buvo numatytos trišalės grupės, į kurią įeina Ukrainos, Rusijos ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovai, bei separatistų vaizdo konsultacijos. Tačiau Kijeve susirinkusi grupė taip ir nesulaukė separatistų atstovų.

Ukrainos pasieniečiai praneša, kad Rusija ir toliau prie sienos su Ukraina telkia papildomas pajėgas, be to, Ukrainos pasieniečių pozicijos aktyviai žvalgomos iš bepiločių lėktuvų.

Pasieniečiai praneša, kad Rusija prie pat sienos permetė 35-ąją atskirąją gvardijos mechanizuotą brigadą, kuri iki tol buvo dislokuota Briansko srityje. Dabar brigada dislokuota vos 10–12 km nuo sienos, priešais Ukrainos Černigovo pasienio būrį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius