Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

To dar nebuvo: Afganistane talibai įkaitu paėmė tarnybinį šunį

Afganistano karo istorijoje tokio dalyko dar nėra buvę – talibų kovotojai paskelbė įkaitu paėmę priešų tarnybinį šunį. Esą tai JAV karinių pajėgų dresuotas šuo, rašo rp.pl.
Talibano kovotojai įkaitu paėmė šunį
Talibano kovotojai įkaitu paėmė šunį / Youtube.com kadras

Talibų išplatintame vaizdo įraše matyti specialia apranga aprengtas šuo. Talibai tvirtina, kad tai amerikiečių karių šuo, išdresuotas ieškoti sprogmenų. Šuo Talibano kovotojams į rankas pakliuvo Alin Nigaro vietovėje Laghmano provincijoje. Amerikiečiai tikina, kad iš tiesų gruodį dingo šuo, tačiau jis priklausė ne jiems, o britams.

Keturkojis „belaisvis“ išplatintame vaizdo įraše stovi šalia ginkluotų islamistų ir atrodo šiek tiek sutrikęs, tačiau vargu ar galima sakyti, kad yra įbaugintas. Kaip NBC televizijai sakė talibų atstovas, priešai bandė gyvūną atgauti, bet jiems nepavyko.

Anot ekspertų, tai belgų aviganis, ši veislė populiari karinėse pajėgose, nes šunys gali dirbti ilgai nepavargdami. Neatmetama, kad jis priklausė NATO pajėgoms, tačiau tiksliai nežinoma, ar tai buvo amerikiečių, ar britų šuo. 

VIDEO: Afganistane talibai įkaitu paėmė šunį

Kaip rašo rp.pl, karinės propagandos specialistai iš analitikos centro „SITE Intelligence Group“ pareiškė, kad šiuolaikinių karų istorijoje panašių atvejų jie nėra girdėję.

Vienas NATO pajėgose dirbantis gyvūnų prižiūrėtojas „The Guardian“ teigė, kad pažiūrėjus į šuns ausis galima šį bei tą pasakyti apie šį gyvūną. Esą matosi, kad šuo nėra agresyviai nusiteikęs, o tiesiog nori jaustis saugus, nes šiuo metu jis išsigandęs.

NATO pajėgų Afganistane atstovas patvirtino, kad jie turi atvejį, kai šuo dingo, jo buvo ieškoma, bet plačiau situacijos nekomentavo.

Vakarų šalių pajėgos šunis Afganistane naudoja gana plačiai, jie išmokyti užuosti sprogmenis ir narkotikus. Paprastai gyvūnai neatsiskiria nuo savo prižiūrėtojų, nebent per didelius susišaudymus ar sprogus bombai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius