-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trišalė grupė pateikė pasiūlymų, kaip siekti taikos Rytų Ukrainoje

Trišalė „kontaktinė grupė“ pateikė konkrečių pasiūlymų, kurie gali padėti išspręsti konfliktą Rytų Ukrainoje, jie galėtų būti įtraukti į dokumentą, planuojamą šeštadienį pasirašyti per Minske vyksiančias taikos derybas.
Trišalė kontaktinė grupė paruošė pasiūlymų paketą
Trišalė kontaktinė grupė paruošė pasiūlymų paketą / unian.net iliustr.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad šio dokumento juodraštis buvo parengtas per trečiadienį vykusį Ukrainos prezidento Petro Porošenkos susitikimą su kontaktine grupe ir papildytas ketvirtadienį.

Būtina siekti tolesnių praktinių žingsnių: pasirašyti sutartį dėl nedelsiamo ugnies nutraukimo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo nuo fronto linijos.

„Konsultacijų Minske išvakarėse trišalė kontaktinė grupė pasiekė supratimą, kad būtina siekti tolesnių praktinių žingsnių: pasirašyti sutartį dėl nedelsiamo ugnies nutraukimo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo nuo fronto linijos (skiriamosios linijos), kaip buvo susitarta pagal 2014 metų rugsėjo 19 dienos Minsko memorandumą; panaikinti apribojimus įvežti būtiniausias prekes ir humanitarinę pagalbą į karo paveiktus rajonus Donecko ir Luhansko srityse, taip pat pasiekti reikšmingą pažangą įkaitų paleidime“, – sakoma pranešime.

ESBO pabrėžė, kad trišalė kontaktinė grupė pasiruošusi šeštadienį išvykti į Baltarusijos sostinę, kur turėtų vykti derybų tarp Kijevo vyriausybės ir prorusiškų separatistų etapas, siekiant įgyvendinti rugsėjį priimtus susitarimus, turinčius realizuoti P.Porošenkos pasiūlytą taikos planą.

Šio proceso šalių susitikimą Minske iš pradžių planuota surengti penktadienį, tačiau jis neįvyko, kilus ginčui, kas turi atstovauti Donecko ir Luhansko separatistams.

Trišalę kontaktinę grupę sudaro Ukrainos, Rusijos, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius