-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 01 /2014 07 02

Ukraina skelbia per pirmąją atnaujintos antiteroristinės operacijos dieną nukovusi tūkstantį teroristų

Donbaso regione atnaujinus antiteroristinės operacijos aktyvius veiksmus teroristams sunkiai sekasi apsiginti nuo Ukrainos pajėgų. Pirmąją naktį po paliaubų pabaigos Ukrainos kariai teroristus puolė vienu metu iš skirtingų pusių, rašo TSN.ua.
Antiteroristinė operacija Donbase
Antiteroristinė operacija Donbase / TSN.ua iliustr.
Temos: 1 Ukraina

Buvo atakuoti teroristai Donecko šiaurėje, netoli Jampilio, Slovjansko ir Kramatorsko. Tuo pat metu Ukrainos armija pradėjo aktyvią operaciją šalia sienos su Rusija Luhansko srityje. Jiems jau pavyko susigrąžinti Dovžansko perėjos kontrolę.

Socialiniuose tinkluose buvo pasirodę pranešimai, kad antiteroristinės pajėgos ėmėsi veiksmų ir Karlivkoje, maždaug už 40 km nuo Donecko, tačiau operacijos vadovybė paneigė šią informaciją. Ji teigė negalinti atskleisti konkretaus plano, nes operacija tebevyksta.

00.23 val. Per pirmąją dieną nukauta 1000 teroristų

Per pirmąją atnaujintos antiteroristinės operacijos dieną Ukrainos pajėgos nukovė apie tūkstantį teroristų. Tai savo „Facebook“ profilyje paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Zorianas Škiriakas.

Anot jo, išsigandę teroristai mėgina susitarti dėl „koridoriaus“, kuriuo jie galėtų pabėgti atgal į Rusiją. Jie taip pat nori išsiderėti amnestiją tiems, kurie neįvykdė sunkių nusikaltimų.

„Žinoma, didžiausias mūšis dar tik laukia, ir jis bus labai sunkus, tačiau apskritai žiūrint judama teigiama linkme“, – teigė patarėjas.

 

23.57 val. JAV remia P.Porošenkos sprendimą atnaujinti aniteroristinę operaciją

Jungtinės valstijos remia Ukrainos prezidento Petro Porošenkos sprendimą nebepratęsti paliaubų ir atnaujinti antiteroristinę operaciją. Tai pranešė JAV valstybės departamento atstovė spaudai Marie Harf, rašo naujienų agentūra „Unian“.

P.Porošenka turi teisę ginti savo šalį.

Pasak jos, P.Porošenka buvo pasiryžęs vykdyti taikos planą ir nesiimti karinių veiksmų, tačiau teroristai Rytų Ukrainoje nesilaikė paliaubų.

„Reikia dviejų, kad būtų laikomasi paliaubų. Prezidentas P.Porošenka paskelbė 7 dienų ugnies nutraukimą, jis jo laikėsi. Tačiau faktas toks – dauguma teroristų nepakluso paliaubų paskelbimui. Jis turi teisę ginti savo šalį“, – žurnalistams sakė M.Harf.

Anot atstovės spaudai, pirmadienį JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry telefonu kalbėjosi su P.Porošenka ir išreiškė jam paramą.

20.25 val. Slovjanske – 10 teroristų tankų

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas pranešė, kad Slovjanske antradienį yra apie 10 teroristų tankų, rašo naujienų agentūra „Unian“.

„Mūsų skaičiavimais, čia yra apie 10 tankų. Tarp jų – ir mašinos, nuimtos nuo pjedestalų ir suremontuotos vietos gamykloje. Kai kurie iš tankų neturi sviedinių, dalis iš jų atvežti iš Rusijos“, – sakė A. Avakovas. 

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka antradienį pasveikino savo karius su „pirmąja pergale“ atnaujintoje kovoje su separatistų sukilėliais

P.Porošenka sveikina su pirmąja pergale

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka antradienį pasveikino savo karius su „pirmąja pergale“ atnaujintoje kovoje su separatistų sukilėliais, paskelbdamas, kad šalies pajėgos perėmė vieną sienos su Rusija perėją.

Prezidentūros pranešime nurodoma, kad vyriausybės pajėgos susigrąžino Dovžansko perėjos kontrolę – vienoje iš 24 perėjų Luhansko srityje, kurios didžiąją dalį kontroliuoja separatistai.

Ukrainos Saugumo Tarnybos nuotr./Ukrainos kariai Dovžansko perėjoje
Ukrainos Saugumo Tarnybos nuotr./Ukrainos kariai Dovžansko perėjoje

Donecke pavyko atlaikyti teroristų puolimą prieš milicijos valdybą

Ukrainos teisėsaugininkai atrėmė srities milicijos valdybos pastato šturmą, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

„Vidaus reikalų valdyba Donecke atkariauta. Donecko srities VRV viršininkas Kostiantynas Požydajevas, buvęs šiame pastate gyvas, keturi sužeisti, vienas žuvęs“, – parašė savo „Facebook“ paskyroje A.Avakovas antradienį.

Anksčiau buvo pranešta, kad antradienį ginkluoti žmonės šturmavo srities milicijos valdybos Donecke pastatą. Per susirėmimą žuvo vienas milicininkas; minėti septyni sužeisti milicijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius