Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina sužlugdė Rusijos suplanuotą kryžiaus žygį užimti Kijevą

Rusijos žvalgybų parengtas planas užimti Kijevą per Ukrainos pietus ir rytus sužlugdytas. Šis planas buvo panašus į tą, kurį Rusija įgyvendino aneksuodama Krymą. Apie tai iš Aukščiausiosios Rados tribūnos paskelbė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius Andrijus Parubijus.
Ternopolio savanoriai rikiuotėje
Ternopolio savanoriai rikiuotėje / unian.net nuotr.

Kaip praneša rbc.ua, A.Parubijus sakė, jog Ukrainos pietuose ir rytuose Rusijos specialiųjų pajėgų agentai stengiasi organizuoti įvairias provokacijas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Parubijus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Parubijus

Anot A.Parubijaus, Rusijos kariuomenė planavo jau po savaitės surengti vadinamąjį kryžiaus žygį į Kijevą.

„Tačiau nepaisant to, kad Ukrainos milicijos būklė po Maidano yra gana sudėtinga, mūsų jėgos rytinėse ir pietinėse srityse sužlugdė šį Rusijos planą. Mes turime pakankamai jėgų, kad neleistume pakartoti Krymo scenarijaus šiose srityse“, – parlamentarams garantavo A.Parubijus.

Tuo metu vien Ternopolio srityje į Ukrainos kariuomenę jau užsirašė 1 700 savanorių. Kaip praneša unian.net, kvietimus į karinius komisariatus pagal dalinę mobilizaciją, paskelbtą Ukrainoje, čia gavo 3 500 vyrų. Visi kariniai komisariatai šiuo metu srityje dirba ištisą parą.

Stiprindama armiją, Ukraina susiduria ir su pabėgėlių problema. Kaip rašo unian.net, iš Rusijos aneksuoto Krymo į Ukrainą plūsta žmonės. Vien Lvovo srityje šiuo metu laikinai apgyvendinti 866 žmonės, pabėgę iš Rusijos okupuoto Krymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius