-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje Lietuvos kariai mokosi dirbti su pažangiomis technologijomis

Nuo liepos 20 d. Ukrainoje, Javorivo poligone (Lvovo sritis), vykstančiose tarptautinėse pratybose „Rapid Trident“ (liet. „Aštrus trišakis“) dalyvauja Lietuvos karių būrys iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono.
Lietuvos kariai pratybose Ukrainoje
Lietuvos kariai pratybose Ukrainoje / KAM nuotr.
Temos: 2 NATO Pratybos

Pirmąją pratybų dieną kariai klausėsi saugumo instruktažo, atliko bandomąją treniruotę su lazerine mūšio sistema „Miles“.

Pratybas „Rapid Trident“ Ukrainoje kasmet organizuoja JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietė.

Beveik dvi savaites, iki liepos 31 d., vyksiančiose pratybose Lietuvos kariai kartu su kitais pratybų dalyviais treniruosis vykdyti stabilizavimo ir taikos palaikymo operacijų užduotis veikdami daugianacionalinio junginio sudėtyje.

KAM nuotr./Lietuvos kariai pratybose Ukrainoje
KAM nuotr./Lietuvos kariai pratybose Ukrainoje

Šiųmetinėse pratybose „Rapid Trident“ iš viso dalyvauja apie 1800 karių iš 18 NATO valstybių ir NATO šalių partnerių: Belgijos, Bulgarijos, Estijos, Gruzijos, Ispanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Norvegijos, Rumunijos, Švedijos, Turkijos, Ukrainos, Vokietijos.

Lietuvai pratybose atstovaujantis būrys suformuotas iš Alytuje įsikūrusio Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karių.

KAM nuotr./Lietuvos kariai pratybose Ukrainoje
KAM nuotr./Lietuvos kariai pratybose Ukrainoje

Pratybų metu Lietuvos kariai bus priskirti į pratybų daugianacionalinio bataliono štabą ir į JAV jūrų pėstininkų kuopą, treniruosis kartu su JAV jūrų pėstininkais.

Liepos 24 d. pratybose „Rapid Trident“ lankysis Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius