-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 25 /2014 08 26

Ukrainos kariai nukovė apie 250 teroristų, paėmė į nelaisvę 10 rusų desantininkų

Antiteroristinėje operacijoje dalyvaujantys Ukrainos kariai toliau įsitvirtina užimtose pozicijose. Pranešama apie reikšmingus teroristų praradimus, skelbia tsn.ua. Nors buvo paskelbta, kad rugpjūčio 25 d. rytą Rusijos karinės technikos kolona įvažiavo į Ukrainos teritoriją ir apšaudė Novoazovską, o po to pajudėjo Mariupolio link, vėliau buvo paskelbta, kad į šį miestą vedantis kelias kontroliuojamas Ukrainos ATO pajėgų, skelbia naujienų agentūra „Unian“. Pranešta, kad Ukrainos kariai sulaikė dešimt Rusijos desantininkų.
Situacija rytų Ukrainoje rugpjūčio 25 d.
Situacija Rytų Ukrainoje rugpjūčio 25 d. / unian.net nuotrauka

Papildyta 01.20 Į Ukrainą įsiveržė dar viena rusų kolona?

Į Luhansko srities Suchodolsko miestą įsiveržė dar viena didelė Rusijos kariškių grupė. Apie tai naujienų agentūrai „Unian“ pranešė pilietinės iniciatyvos „Prava sprava“ vadovas Dmitrijus Snegiriovas.

Jo teigimu, šią informaciją pranešė vietiniai gyventojai ir jo vadovaujamos visuomeninės organizacijos nariai, tapę įvykio liudininkais.

D.Snegiriovas teigė, kad pirmadienį apie 22 val. iš Rusijos į Luhansko sritį, į Suchodolsko miestą, per Sverdlovsko miestą įvažiavo didžiulė Rusijos kariuomenės kolona, kurią sudarė 21 tankas, 6 „Grad“ sistemos, 12 šarvuočių, 18 „KamAZ“ sunkvežimių ir 2 zenitiniai raketiniai kompleksai „Osa“.

Papildyta 22.30 Į nelaisvę paimta 10 rusų desantininkų

Donecko srityje, netoli Zerkalnyj Ambrosijevsko gyvenvietės Ukrainos kariuomenės ir saugumo tarnybos operatyvinė grupė sulaikė dešimt Rusijos oro desantinių pajėgų 98-osios divizijos 331 pulko karių. Jie tarnauja pagal sutartis.

Rusijos kariškiai sulaikyti su asmeniniais dokumentais ir ginklais. Jie davė parodymus, kad desantininkų batalionas rugpjūčio 23 dieną geležinkeliu iš Kostromos buvo išsiųstas į Rusijos Rostovo sritį, o rugpjūčio 24-osios naktį, apie 3 val., daliniui buvo pranešta apie taktinius mokymus ir paskelbtas aliarmas.

Desantininkai gavo įsakymą įsilieti į kelių dešimčių šarvuočių koloną, praneša Ukrainos naujienų agentūra „Unian“. Jie, laikydamiesi tylos radijo eteryje, patraukė Ukrainos sienos link. Grupė kirto sieną ir patraukė link Ilovaisko miesto, kur pastarosiomis dienomis virė įnirtingi Ukrainos karių ir separatistų mūšiai. Grupė pateko į apšaudymą. 2 šarvuotos mašinos atsiliko nuo grupės, viena buvo sunaikinta. Dalinio vadas vyresnysis leitenantas Michailas Milenko pabėgo, palikęs savo karius likimo valiai. Šie nusprendė prasimušti pas savus, bet po kurio laiko buvo apsupti ir pasidavė be mūšio.

Į grupės sudėtį įėjo artilerijos divizionas, žvalgybos kuopa ir aprūpinimo daliniai, – iš viso apie 350–400 žmonių, apie 30 karinių desanto mašinų, 18 artilerijos įrenginių „Nona“ ir kitos transporto priemonės.

Sulaikytieji vilkėjo rusiško pavyzdžio karinėmis uniformomis be skiriamųjų ženklų bei maskuojančiais chalatais.

Karinės technikos skiriamieji ženklai buvo uždažyti žalia spalva, vietoj jų buvo balti apskritimai.

Rusijos kariškiai sulaikyti su asmeniniais dokumentais ir ginklais. Jie davė parodymus.

Pasak agentūros, tik dalinio karininkams buvo pranešta, kad Rusijos karinė technika įsiverš į Ukrainos teritoriją. Saugumo tarnyba pradėjo baudžiamąją bylą dėl Rusijos valstybės ginkluotų asmenų neteisėto Ukrainos sienos kirtimo.

17:48 val. Į nelaisvę paimti du diversantai iš Rusijos, sunaikintas tankas

Bataliono „Azov“ kariai sunaikino vieną Rusijos remiamų teroristų tanką prie Novoazovsko, o du Rusijos desantininkus paėmė į nelaisvę, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo patarėjas Antonas Geraščenka.

„Tik ką kalbėjau su specialiosios paskirties bataliono „Azov“ vadu Andrejumi Beleckinu. Jis man pranešė, kad prieš valandą buvo sunaikintas Rusijos teroristų tankas prie Novoazovsko“, – paskelbė A.Geraščenka.

Be to, socialiniame tinkle vienas iš bataliono karių pranešė, kad į nelaisvę buvo paimti du desantininkai iš Rusijos 98-osios brigados.

„Putinas pradėjo karą. Į Mariupolį juda 98-oji oro desantininkų brigada. Du iš jų paimti į nelaisvę. Jie buvo įsitikinę, kad vyksta mokymai ir buvo labai nustebinti, kad pradeda Trečiąjį pasaulinį karą“, – „Facebook“ paskyroje rašė karys. 

14:11 val. Kelią į Mariupolį kontroliuoja Ukrainos ATO pajėgos

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba pirmadienį po pietų patvirtino, kad pirmadienio rytą buvo užfiksuotas Rusijos karių bandymas sukurti naują kovų židinį pietinėje Donecko srities dalyje, skelbia naujienų agentūra „Unian“.

„5.20 val. ryto Šerbako ir Novoazovsko gyvenviečių rajone mišri karinė kolona, sudaryta iš 10 tankų, dviejų pėstininkų kovos mašinų, dviejų sunkvežimių „Ural“, pažeidė valstybinę Ukrainos sieną. Pasieniečiai puolė kovoti ir išsikvietė pastiprinimą“, – tarybos atstovas teigė susitikime su žurnalistais Kijeve.

Pranešama, kad šiuo metu Rusijos karinė kolona sustabdyta. Kelias, vedantis iš Novoazovsko į Mariupolį, šiuo metu kontroliuojamas antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgų. Iš Rusijos teritorijos Novoazovskas ir toliau yra apšaudomas. 

13:10 val. Luhanske padėtis kritinė

Pirmadienio rytą situacija Luhanske tebebuvo kritinė. Mieste nėra elektros energijos, ryšio ir geriamojo vandens, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Kiekvieną dieną tęsiantis mūšiams tarp Ukrainos pajėgų ir teroristų, toliau kenčia miesto pastatai ir infrastruktūros objektai. Vietos gyventojų teigimu, praėjusią savaitę smarkiai nukentėjo miesto centre esantys pastatai. 

11:23 val. Dmitrijus Tymčukas: kolona iš Rusijos buvo sustabdyta

Nors Novoazovsko ir Mariupolio kryptimi ir bandė važiuoti Rusijos karinė technika, bet Ukrainos kariai jai užkirto kelią, savo paskyroje socialiniame tinkle paskelbė Karinių – politinių tyrimų centrų vadovas Dmitrijus Tymčukas.

„Draugai, atviro Rusijos armijos veržimosi Novoazovsko – Mariupolio kryptimi nėra. Viena kolona bandė prasibrauti, ją užblokavo, prasmuko tik keletas šarvuočių“, – teigė D.Tymčukas. 

10:29 val. Rusijos karinė kolona pajudėjo Mariupolio link?

„Mes matėme, kaip desantas iš Rusijos peržengė sieną, važiuodamas per laukus. Kolonoje buvo tankai, sunkvežimiai ir šarvuotieji transporteriai. Jie išsidėstė lauke tarp Šerbako ir Markino kaimų, šiek tiek nutolę nuo pasienio punkto „Novoazovsk“. Jų patruliai ir keletas tankų pajudėjo link Rozos Liuksemburg gyvenvietės“, – teigė Ukrainos pasienietis Dmitrijus, dirbantis Donecko pasienio būryje.

Rusijos kariai pajudėjo Ukrainos teritorijoje 4-5 km, o patruliai pajudėjo beveik 10 km.

„Mes, pėstininkai, o prieš mus tankai, artilerija ir šarvuotieji transporteriai“, – tvirtino Dmitrijus.

Pasieniečio teigimu, agresoriai iš Rusijos pradėjo apšaudyti Ukrainos karių pozicijas prie Novoazovsko, o viena iš karinių kolonų pajudėjo Mariupolio kryptimi. Donecko pasienio apsaugos spaudos tarnyba savo ruožtu paskelbė, kad neturi informacijos apie Rusijos karių įsiveržimą. 

Ukrainos kariuomenė nukovė 250 teroristų

Pranešama, kad Ukrainos kariuomenė nukovė apie 250 teroristų, sunaikino 8 priešo tankus, 10 šarvuočių, 3 „Grad“ sistemas. 

Ilovaiske batalionas „Donbas“ sunaikino 50 teroristų, batalionas „Krivbas“ sunaikino 40 teroristų. Komisarovkos stadione Ukrainos kariuomenė sunaikino dvi „Grad“ sistemas ir apie 10 teroristų. Charcyzko mieste nukauta 30 teroristų ir sunaikinti karinės amunicijos sandėliai. 80 rusų samdinių buvo nukauta apšaudžius koloną prie Olenivkos. 

Ukrainos kariuomenė toliau apšaudo teroristų pozicijas, o naktį iš sekmadienio į pirmadienį neužfiksuota nei vieno Ukrainos teritorijos apšaudymo iš Rusijos pusės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius