Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 26 /22:13

Ukrainos kariuomenė paneigė, kad į šalį įsiveržė reguliarioji Rusijos armija

Ukrainos kariuomenė paneigė dviejų šalies žurnalistų paskelbtą informaciją, kad reguliarioji Rusijos armija atvirai įžengė į Ukrainos teritoriją netoli Taganrogo miesto, jau perėmė pasienio punktų ir gyvenviečių kontrolę bei juda Novoazovsko link.
Rusijos kariuomenės tankai
Rusijos kariuomenės tankai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

22.13 val. Kariuomenė neigia informaciją

Informaciją apie Rusijos armijos įsiveržimą tiesioginio televizijos eterio metu paneigė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio analitinio centro atstovas Andrijus Lysenka, skelbia pravda.com.ua.

„Prieš valandą kalbėjau su pasieniečiais, taip pat ir antiteroristinės operacijos štabu – informacija apie koloną nėra tiesa. Jos jie nematė. Tačiau mes turime informacijos, kad šalia Gukovo tikrai yra maždaug 100 karinės technikos vienetų kolona. Joje – tankai, pėstininkų kovos mašinos, „Grad“ sistemos, sunkvežimiai su amunicija ir kariais. Ši kolona tikrai yra, tačiau ji nėra kirtusi Ukrainos sienos. Mes ją stebime“, – pranešė A.Lysenko.

Ukrainos žurnalistai: į šalį įsiveržė reguliarioji Rusijos armija ir juda Novoazovsko link

Mūsų kariai prašo pastiprinimo ir sunkiosios karo technikos, nes kitaip jie sako nebegalėsiantys išlaikyti Novoazovsko. Jį praradus, pasak jų, bus atvertas kelias į Mariupolį, – skelbė žurnalistas

Reguliarioji Rusijos armija atvirai įžengė į Ukrainos teritoriją netoli Taganrogo miesto ir jau perėmė pasienio punktų ir gyvenviečių kontrolę, savo „Facebook“ paskyroje parašė žurnalistas Romanas Bochkala.

„Apie tai pranešė Ukrainos pasieniečiai ir savanorių bataliono kariai, esantys toje teritorijoje. Rusija įsiveržė su 30 tankų, šarvuočių ir karių. Jie jau 8 kilometrus įžengė į Ukrainos teritoriją“, – parašė žurnalistas.

Pasak jo, Rusijos kariai perima kontrolę pasienio kaimeliuose, o žengdami tolyn juose palieka po kelis tankus, šarvuotuosius transporterius ir būrį karių. Informaciją apie tai paskelbė ir TSN.ua žurnalistas. Jo žiniomis, rusų karinės pajėgos yra Markino, Roza Liuksemburgo, Kovsko miesteliuose.

„Okupuotose teritorijose Rusijos kariai net neslepia savo ženklų. Juos lydi „Donecko liaudies respublikos“ atstovai, kurie vietinių prašo palaukti kelias dienas ir žada, kad tuomet „viskas bus gerai – bus respublika“, – pranešė R.Bochkala.

Anot R.Bochkalos, Rusų kariai privertė Ukrainos pajėgas atsitraukti – jas apšaudė iš „Grad“ sistemų, yra žuvusių ir Ukrainos karių, ir pasieniečių.

„Mūsų kariai prašo pastiprinimo ir sunkiosios karo technikos, nes kitaip jie sako nebegalėsiantys išlaikyti Novoazovsko. Jį praradus, pasak jų, bus atvertas kelias į Mariupolį“, – skelbia žurnalistas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius