Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06 /19:09

Ukrainos premjeras: ginsimės, jeigu Rusija plės savo karinę intervenciją, ginti Ukrainą žada ir NATO

Ukrainos ginkluotosios pajėgos imsis veiksmų, jeigu Rusija plės savo intervenciją toliau į Ukrainos teritoriją, ketvirtadienį pareiškė Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas spaudos konferencijoje.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Užsienio pajėgų karinės intervencijos tolesnio plitimo į Ukrainos teritoriją atveju Ukrainos vyriausybė ir Ukrainos kariuomenė veiks pagal konstituciją ir įstatymus“, – sakė A.Jaceniukas Briuselyje.

„Esame pasirengę ginti savo šalį“, – kalbėjo jis.

Ukrainos pajėgos kol kas nedavė atsako Krymo pusiasalį užėmusioms Rusijos pajėgoms. Tačiau padėtis gali pasikeisti, jeigu Rusijos intervencija plėsis, sakė premjeras.

A.Jaceniukas atvyko į Briuselį aptarti Ukrainos krizės su 28 ES šalių lyderiais. Jis sakė, kad derybose su ES vadovais aptartos tik politinės ir taikios konflikto sprendimo priemonės.

Ginti žada ir NATO

NATO paragino Rusiją sugrąžinti savo kariuomenę į Ukrainos Krymo pusiasalyje esančias bazes ir pareiškė, kad ji palaiko Ukrainos teritorinį vientisumą akistatoje su didžiausia grėsme Europos saugumui nuo Šaltojo karo laikų.

„Ukraina yra patikima ir sena NATO partnerė. Šiuo sunkiu metu NATO palaiko Ukrainą, palaiko Ukrainos suverenumą, vientisumą ir pagrindinius tarptautinės teisės principus“, – sakė NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

„Ši krizė liečia ne tik Ukrainą, ši krizė turi rimtą poveikį saugumui ir stabilumui visame euroatlantiniame regione. Mes akivaizdžiai susiduriame su didžiausia grėsme Europos saugumui po Šaltojo karo pabaigos“, – kalbėjo A.F.Rasmussenas.

„Svarbiausia, mes raginame Rusiją prisiminti savo tarptautinius įsipareigojimus ir nutraukti karinę eskalaciją Kryme. Mes raginame Rusiją sugrąžinti savo pajėgas į bazes ir susilaikyti nuo bet kokio kišimosi kur nors kitur Ukrainoje“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius