Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka: „Ukraina realiai kariauja su Rusija“

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį paskelbtame interviu pareiškė, kad jo krizės krečiama šalis yra įsitraukusi į „realų karą“ su Rusija, kuris gali būti eskaluotas bet kuriuo metu.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Provakarietiškų pažiūrų lyderis sakė, kad faktas, jog praeitą savaitgalį Ukrainoje buvo sučiupti du numanomi Rusijos specialiųjų pajėgų kariai, įrodo, jog separatistų sukilimas rytiniame pramonės regione iš tikrųjų tėra priedanga Maskvos vadovaujamai kampanijai, kurios tikslas – suskaldyti Ukrainą.

„Galiu jus aiškiai patikinti, kad tai ne kova su Rusijos remiamais separatistais – tai realus karas su Rusija“, – 49 metų Ukrainos lyderis sakė Didžiosios Britanijos nacionaliniam transliuotojui BBC.

„Faktas, kad sučiupome ... Rusijos reguliariųjų specialiųjų pajėgų karius, yra tvirtas to įrodymas“, – pridūrė P.Porošenka.

Ukrainos kariškiai antradienį parodė du rusus, sučiupti per vieną susišaudymą Luhansko srityje – pramonės regione, kurio didžiąją dalį, kaip ir kaimyninėje Donecko srityje, kontroliuoja prorusiški separatistai, prieš 13 mėnesių sukilę prieš naują provakarietišką Kijevo vyriausybę.

Ukrainos kariškiai antradienį parodė du rusus, sučiupti per vieną susišaudymą Luhansko srityje – pramonės regione, kurio didžiąją dalį, kaip ir kaimyninėje Donecko srityje, kontroliuoja prorusiški separatistai, prieš 13 mėnesių sukilę prieš naują provakarietišką Kijevo vyriausybę.

Tie vyrai per nufilmuotą apklausą sakė priklausantys 200 karių turinčiam Rusijos žvalgybos daliniui, kuris buvo pasiųstas į konflikto zoną prieš beveik du mėnesius.

Ukraina nuo pirmadienio prarado bent aštuonis karius per susirėmimus abiejose maištingose srityse. Kijevo kariškiai dėl to smurto kaltina naują Rusijos karių antplūdį.

„Manau, kad jie ruošiasi puolimui, ir manau, kad turėtume būti pasiruošę ir ... nesuteikti jiems jokių galimybių provokacijoms. Jie bus už tai visiškai atsakingi“, – sakė Ukrainos prezidentas.

P.Porošenka pabrėžė, kad nepasitiki Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, bet neturi kitos išeities, tik siekti diplomatinio sprendinio, derėdamasis su Kremliaus vadovu, nes šio karo neįmanoma išspręsti šautuvais ir tankais.

„Neturiu jokio pasirinkimo“, – sakė P.Porošenka, pripažindamas, kad Ukraina nepajėgi išstumti Rusijos karių.

„Abejoju, kad mano teritorijos galėtų būti išvaduotos karinėmis priemonėmis“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius