-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ulonų bataliono kariai treniravosi Alytaus mieste

Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono padaliniai vykdė planines kovinio rengimo pratybas Alytaus mieste. Pratybos buvo ypatingos tuo, kad bataliono motorizuotosios pėstininkų kuopos kariai treniravosi apgyvendintoje vietovėje – atliko taktinį žygį naudojant vikšrinius šarvuotus transporterius M113.
Karinės pratybos Alytuje
Karinės pratybos Alytuje / Birutės bataliono nuotr.
Temos: 2 Alytus Kariuomenė

Taktinio žygio maršrutas buvo suplanuotas realioje civilinėje aplinkoje, apgyvendintose miesto teritorijose, dalyvaujant bendrame eisme. Iš karinės technikos išsilaipinę kariai pėsčiomis judėjo tarp gyvenamųjų namų, budėjo improvizuotuose kontrolės postuose. Kartu su motorizuotąja pėstininkų kuopa pratybose dalyvavę Štabo ir Tiesioginės paramos kuopų kariai atskirose miesto dalyse ir jo apylinkėse treniravosi skleisti vadavietes, vykdė rutinines užduotis, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Gausus įvairios technikos ir karių judėjimas, užmaskuotos vadavietės miesto rajonuose, dieną naktį budintys kariai jose sukėlė didžiulį Alytaus miesto gyventojų susidomėjimą pratybomis.

Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karių pagrindu yra suformuota viena iš Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų kovinių grupių, taip pat bataliono kariai 2015 m. pirmą pusmetį budės Europos Sąjungos Šiaurės šalių kovinėje grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius