Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užsisakęs 42 ukrainietiškus šarvuočius BTR-4 Irakas jų nepriima

Ukrainoje užsisakęs partiją vietos gamintojų šarvuočių BTR, Irakas jų kol kas nepriima. 42 šarvuočiai laivu iš Ukrainos buvo išsiųsti dar vasarą, tačiau laivas su kroviniu vis dar dreifuoja Persijos įlankoje.
Ukrainiečių šarvuotis BTR-4
Ukrainiečių šarvuotis BTR-4 / Stop kadras iš vaizdo medžiagos

Prekės užsakovai atsisakė motyvuodami korpuso broku. Tačiau šarvuočių gamintojai mano kitaip. Jų teigimu, tai greičiausiai yra konkurencinę kova.

„Tai susiję su konkurencine kova ir tam tikrais procesais pačiame Irake“, – sako Charkove įsikūrusios gamyklos, gaminančios šarvuočius, generalinis konstruktorius Aleksandras Veretenikovas.

Situaciją aiškintis bandę TV kanalo „Kanalas Ukraina“ (rus. – „Канал Украина“) žurnalistai atskleidė ir „konkurencinės kovos“ užkulisius. Pranešta, kad Rusijos spauda skelbia, jog Irakas persigalvojo ir pirks rusiškus šarvuočius.

Kaip rašo portalas ak-inzt.net, Ukrainoje sukurtas šarvuotis BTR-4 pirmą kartą viešai pademonstruotas buvo 2006 m. Ši mašina skirta karių gabenimui ir jų palaikymui ugnimi mūšyje. Šarvuotis gali dalyvauti kovos veiksmuose įvairiomis sąlygomis.

BTR-4 gali efektyviai vykdyti užduotis ir dieną, ir tamsiu paros metu, įvairiomis klimato sąlygomis. Jis puikiai važiuoja ne tik asfaltu, bet sunkiai įveikiamomis vietovėmis.

Šarvuotį varo 500 arklio galių variklis ir aštuoni varantys ratai. Asfaltu jis išvysto greitį iki 110 km/val. ir gali nuvažiuoti iki 690 km. nepasipildydamas degalų. Plaukdamas vandeniu šarvuotis išvysto iki 10 km/val. greitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius