-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus padangėje – naikintuvų lydimas didžiausias NATO žvalgybos orlaivis

Penktadienį Lietuvos žmones su Nepriklausomybės atkūrimo – Kovo 11-osios – švente skydžiu virš Vilniaus, jei oras bus palankus apie vidurdienį, pasveikins NATO ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės sistemos (angl. Airborne Warning and Control System, AWACS) orlaivis E-3A AWACS.
Orlaivis E-3A AWACS
Orlaivis E-3A AWACS / KAM nuotr.

Kaip teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime, kartu su juo praskris ir du NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančių Ispanijos karinių oro pajėgų Šiauliuose dislokuoti naikintuvai „Eurofighter Typhoon“.

Tai bus specialus NATO ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės sistemos orlaivio, skraidančio radaro, vadinamojo „ NATO akimis ore“, skrydis į Lietuvą ir dalis Kovo 11-osios renginių.

Iš nuolatinės dislokacijos vietos NATO oro bazėje Geilenkirchene (Vokietija) atskridęs orlaivis po skrydžio virš Lietuvos pasuks toliau vykdyti jam skirtų užduočių. Šiuo metu NATO oro policijos jau 40-jai sąjungininkų rotacijai Baltijos šalyse vadovauja Ispanija. Nuo šių metų pradžios su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ jie misiją vykdo iš Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose, o Belgijos kariai su keturiais naikintuvais F-16 oro policijos misijos sustiprinimą vykdo iš Estijos karinių oro pajėgų bazės Amaryje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius