-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas desanto diviziją apdovanojo ordinu, kuris skiriamas tik karo metu

Rusijos valdžia Pskovo gyventojus bando įtikinti, kad pratybų prie Pskovo metu žuvo keli kariai. Pasak sklandančių gandų, 10 ar 15 desantininkų. Tačiau Vladimiro Putino įsakas, kuriuo apdovanojami desantininkai, viską pasako, „Echo Moskvy“ patalpintame komentare teigia politikė Jelena Vasiljeva.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jos, rugpjūčio 18 dieną V.Putinas pasirašė įsaką „Dėl 76-osios Černigovo Raudonosios žvaigždės gvardijos desantininkų šturmo divizijos apdovanojimo Suvorovo ordinu“.

Autorė pabrėžia, kad Suvorovo ordinas skiriamas tik už karinius veiksmus – taikos metu tokio ordino gauti neįmanoma.  

Autorė pabrėžia, kad Suvorovo ordinas skiriamas tik už karinius veiksmus – taikos metu tokio ordino gauti neįmanoma.  

Jis skiriamas už sumaniai surengtas operacijas ir vadovavimą karinėms grupėms, sugebėjimą palaužti priešą nepaisant didesnių jo pajėgų ir geresnės technikos, taip pat už agresijos prieš Rusiją ir jos sąjungininkus sulaikymą.

Pasak J.Vasiljevos, šis dokumentas yra įrodymas, kad Rusijos karinės pajėgos dalyvauja kare su Ukrainą jos teritorijoje.

Dauguma Pskovo gyventojų bijo manyti, kad Luhansko srityje žūsta ne pirma desantininkų pamaina.

Rusams propaganda taip išplovė smegenis, kad jie yra įsitikinę, jog Ukrainos daugiau nebėra – šalis sugriauta. Rusai nuoširdžiai dėkoja V.Putinui už tai, kad jis neįvedė kariuomenės į Ukrainą ir taip apsaugojo tūkstančius kareivių gyvybių.

„Visa tai vyksta tuo metu, kai ukrainiečiai socialiniuose tinkluose ragina Rusiją išvežti samdytų teroristų ir kareivių kūnus, ukrainiečiai net pasirengę sumokėti už palaikų nugabenimą artimiesiems, ne todėl, kad prieš kažką pasirodytų, o dėl to, kad jie neprarado pačio svarbiausio dalyko – žmogiškumo. Jie nesupranta, kaip galima atsisakyti savo „didvyrių“, leisti juos užkasti kaip kokius šunis“, – rašo J.Vasiljeva.

Pasak jos, tuo metu rusai tuose pačiuose socialiniuose tinkluose įrodinėja, kad visa tai – netiesa, nes tiki Kremliaus valdžios aiškinimais, kad konflikte Rusija nepatyrė nuostolių.

„Ir štai netikėta naujiena – į Pskovą atvežė desantininkų kūnus. Kad ir kaip spectarnybos stengėsi užgniaužti informaciją apie tai, ji pradėjo plisti socialiniuse tinkluose“, – rašo autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius