-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas tyčiojasi iš Ukrainos: pralaimite buvusiems traktorininkams ir šachtininkams

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukraina turi gelbėti savo karius ir atitraukti juos iš Debalcevės „katilo“. Jis siūlo Kijevui arba įsakyti kariams sudėti ginklus, arba nebausti už dezertyravimą.
Ukrainos kariai netoli Debalcevės
Ukrainos kariai netoli Debalcevės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Agentūra „Reuters“ primena, kad Vakarų šalys kaltina Vladimirą Putiną palaikant prorusiškų separatistų karinius veiksmus, tiekiant jiems ginklus ir ignoruojant taikos derybų nutarimus.

Teroristai kaltinami nenutraukę ugnies, kaip to reikalavo Minsko taikos protokolai. Donecko ir Luhansko apsišaukėliškų respublikų vėliavomis ir moderniais Rusijos ginklais mojuojantys teroristai teigia, kad Debalcevė – jų žemė, tad Ukrainai jos neatiduos. Ir spjauna į daugybę laiko bei jėgų pareikalavusių taikos derybų susitarimus.

Teroristams antrina ir Vladimiras Putinas. Viešėdamas Budapešte jis „džiaugėsi“, kad fronte beveik ramu. Ir ėmėsi „žmonių gelbėtojo“ vaidmens.

„Mūsų tikslas – išgelbėti kuo daugiau gyvybių. Ir nebloginti santykių tarp Kijevo ir Donbaso atstovų“, – sakė V.Putinas, motyvuodamas savo siūlymą ukrainiečiams pasiduoti.

Pralaimėti sunku, ypač jei pralaimi vakarykščiams traktoristams ir šachtininkams.

Tyčiojosi iš Ukainos

V.Putinas su pašaipa pridūrė, kad pralaimėti visad sunku, turėdamas galvoje prie Debalcevės apsuptus Ukrainos karius.

„Pralaimėti sunku, ypač jei pralaimi vakarykščiams traktorininkams ir šachtininkams“, – tokią V.Putino citatą pateikia agentūra TASS.

ESBO ekspertai į Debalcevę neįleidžiami

Apsišaukėliškos Donecko respublikos valdžia neleidžia ESBO stebėtojams vykti į Debalcevę ir įsitikinti, kad nesilaikoma taikos susitarimų. Kontaktinės derybų grupės dalyvis, DNR atstovas Denisas Pušilinas pareiškė:

„Debalcevėje lankytis vis dar pavojinga. Mes negalime garantuoti, kad misija bus saugi. Ten sproginėja sviediniai ir švilpia kulkos“.

DNR atstovai teigia prie Debalcevės apsupę apie 5 tūkst. Ukrainos karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius