Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos bendrovė nebestatys Rusijai kariuomenės mokymo stovyklos

Vokietija nusprendė atšaukti svarbią sutartį, pagal kurią ji turėjo pastatyti ir visiškai įrengti stovyklą Rusijos pajėgoms mokyti, tęsiantis karui Ukrainoje. Kanclerės pavaduotojas ir ekonomikos ministras Sigmaras Gabrielis „atšaukė savo leidimą“ mokymo stovyklos projektui, kuris jau buvo įšaldytas kovą dėl Maskvos įvykdytos „nepateisinamos“ Krymo aneksijos.
Vokietijos kariuomenė
Vokietijos kariuomenė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Vokietija

Dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ nurodė susipažinęs su rašytiniu dokumentu, kuriame buvo išdėstytas sprendimas nutraukti 100 mln. eurų (345 mln. litų) vertės kontraktą.

Rusija anksčiau sakė, kad sprendimas sustabdyti šią sutartį yra „nekonstruktyvus“, ir kaltino Berlyną pasidavus Jungtinių Valstijų spaudimui.

Vokietijos gynybos pramonės grupė „Rheinmetall“, turėjusi įgyvendinti karinių mokymų stovyklos projektą, kovą teigė, kad bendrovė vykdys kontrakte numatytus įsipareigojimus pastatyti centrą, kuriame, kaip nurodo Vokietijos žiniasklaida, būtų apmokoma apie 30 tūkst. karių per metus.

Ta stovykla turėjo būti pastatyta Pavolgyje, o ją planuota atidaryti vėliau šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius