-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27 /18:44

Vokietijos generolas Hansas L. Domrose: nerimą kelia Rusijos armija prie Ukrainos sienų, Baltijos šalims tokios grėsmės dar nėra

Lietuvoje viešintis NATO generolas ketvirtadienį pareiškė, kad Aljansas yra labai susirūpinęs dėl Rusijos karinių pajėgų sutelkimo prie Ukrainos sienos, tačiau Baltijos šalims pavojaus šiuo metu nėra.
Vokietijos generolas Hansas Lotharas Domrose
Vokietijos generolas Hansas Lotharas Domrose / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Nesileisiu į  detales, ką mes matome, bet stebime atidžiai. Lyginant su didžiule karių koncentracija prie Ukrainos sienos, situacija čia šią akimirką yra gerokai mažiau įtempta“, – BNS sakė Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadovas, Vokietijos generolas Hansas L.Domrose.

Generolas sakė negalintis komentuoti konkrečių valstybių planų sustiprinti NATO pajėgų buvimą Baltijos šalyse, bet pabrėžė, kad imamasi veiksmų atgrasyti Rusiją nuo tolesnės agresijos.

NATO pajėgos yra prieinamos, NATO teritorija bus apginta, NATO žmonės bus apsaugoti

„NATO pajėgos yra prieinamos, NATO teritorija bus apginta, NATO žmonės bus apsaugoti“, – sakė jis interviu keliems Lietuvos žurnalistams po susitikimo su Lietuvos kariuomenės vadu ir krašto apsaugos ministru.

Kalbėdamas apie NATO matomumą regione, H.L.Domrose atkreipė dėmesį, kad JAV jau sustiprino Baltijos šalių oro policijos misiją, o NATO žvalgybos lėktuvai AWACS pasiųsti virš Lenkijos ir Rumunijos stebėti padėties Ukrainoje.

Pasak generolo, NATO taip pat naudoja savo laivyną, kad atgrasytų Rusiją.

„NATO jūrų pajėgas galima perkelti į Juodąją jūrą, Baltijos jūrą, Atlanto vandenyną, Viduržemio jūrą. Laivai plaukia, kad atgrasytų bet kokį Rusijos apetitą žengti toliau už Krymo“, – Vilniuje kalbėjo H.L.Domrose.

Alfredo Pliadžio nuotr./Hansas-Lotharas Domröse
Alfredo Pliadžio nuotr./Hansas-Lotharas Domröse

Ukrainos pareigūnai ketvirtadienį paskelbė, kad prie šalies sienos sutelkta beveik 100 tūkst. Rusijos karių. Kijevas nerimauja, kad po Krymo pusiasalio aneksijos Rusija gali įsiveržti ir į šalies rytus.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija trečiadienį išsakė susirūpinimą dėl Rusijos karinių pratybų Karaliaučiaus srityje, kurios vyko kartu su didelio masto mokymais rytinėje Rusijos dalyje, tačiau pabrėžė, kad Rusijos veiksmai NATO valstybių atžvilgiu mažai tikėtini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius