Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VSD įspėja neklausyti raginimų vykti į pagalbą prorusiškiems teroristams Ukrainos rytuose

Valstybės saugumo departamentas (VSD) įspėja Lietuvos gyventojus nepasiduoti raginimams vykti į Ukrainą ir ten kartu su prorusiškais teroristais kovoti už rytinių šios šalies teritorijų atskyrimą. VSD taip pat pabrėžia, kad tai daryti kviečiančios grupuotės yra nelegalios, o jų raginimai – „trečiosios šalies veikimas“.
Prorusiški teroristai Luhanske
Prorusiški teroristai Luhanske / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

Valstybės saugumo departamentas įspėja Lietuvos piliečius, kad tokios grupuotės yra nelegalios, o dalyvavimas ginkluotoje grupuotėje užtraukia teisinę atsakomybę. Be to, VSD atkreipia dėmesį, kad panašūs raginimai yra trečiosios šalies veikimas – naudojantis žmonių jausmais įtraukti juos į neteisėtą veiklą. Tokie veiksmai gali sudaryti sąlygas vykdyti informacines operacijas prieš Lietuvą“, – antradienį išplatintame pranešime konstatuoja VSD.

Departamentas teigia, kad nustatęs Lietuvos piliečių planus vykti į kitą šalį ir dalyvauti ginkluotoje kovoje, imasi prevencinių priemonių perspėdamas apie galimas tokio apsisprendimo pasekmes, įspėja asmenį nepažeisti įstatymų ir tarptautinių teisės normų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius