Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 04 09

Diskusijoje ir filmų peržiūroje Kaune – apie seksualinį priekabiavimą

Kokios yra seksualinio priekabiavimo priežastys, kas yra „normalus“ bendravimas, kodėl apie seksualinį priekabiavimą yra dažniausiai nutylima, nenoriai kalbama? Kodėl iškyla dvigubų standartų dilema ir vis dar gajus požiūris, smerkiantis auką? Ar visuomenė ir jos požiūris gali keistis?
Užrašas #MeToo prie VDA
Užrašas #MeToo prie VDA / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į šiuos ir kitus klausimus po platų atgarsį susilaukusių pasakojimų apie seksualinį priekabiavimą (#MeToo) JAV ir Lietuvos visuomenėje kviečiami kauniečiai.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) mokslo ir studijų centre vyks diskusija ir trumpametražių filmų peržiūra „#ThatsHarassment: pakalbėkime atvirai“, skirta seksualinio priekabiavimo problematikai aptarti.

Organizatorių iliustracija/VDU vyks diskusija ir trumpametražių filmų peržiūra „#ThatsHarassment: pakalbėkime atvirai“
Organizatorių iliustracija/VDU vyks diskusija ir trumpametražių filmų peržiūra „#ThatsHarassment: pakalbėkime atvirai“

Diskusijoje dalyvaus VDU, Lygių galimybių centro, žmogaus teisių, socialinių mokslų bei komunikacijos specialistai, viešės JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall.

Renginyje taip pat bus rodomas įtaigus kinas – JAV trumpo metražo filmai šia tema, kuriuose vaidina žymūs JAV aktoriai: Emmy Rossum, Bobby Cannavale, Noah Emmerich, Cynthia Nixon, David Schwimmer ir kiti.

Diskusiją VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas rengia kartu su JAV ambasada. Diskusijos vedėja – prof. Kristina Juraitė.

Renginys vyks lietuvių kalba Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) mokslo ir studijų centre (V. Putvinskio g. 23-106), data – balandžio 18 d. 13.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius