-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 08

Japonijos atspindžiai Kaune: Nemuno saloje pasodintas sakurų parkas

Rugsėjo 8 dieną Nemuno salos pakrantėje, tarp dviejų pėsčiųjų tiltų, įvyko sakurų parko sodinimo ceremonija. Nuo šiol kauniečius džiugins kelios dešimtys įstabių japoniškų vyšnaičių.
Sakurų parko sodinimo ceremonija Kaune
Sakurų parko sodinimo ceremonija Kaune / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šeštadienis. 13 valandą. Kauno Nemuno saloje skamba muzika – du būgnininkai groja japoniškais būgnais, renkasi žmonės. Mergaitė gyvai atlieka dainą „Sakura“, pagal kurią Kauno šokio teatras „Aura“ šoka specialiai šiai ceremonijai sukurtą šokį.

Prie jau paruoštų į žemę įkastų sakurų sodinukų palikta šiek tiek purios žemės, kurias sodintojai simboliškai užmeta į duobutę. Kauno Nemuno saloje sužydėjo sakurų parkas: pavienius ten šiuo metu augančius šios rūšies medžius papildėjo dar keturiasdešimt sakurų.

Japoniškuosius medžius šeštadienį sodino NPO sakurų asociacija, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, Japonijos savivaldybių ir organizacijų atstovai. Vyko Kauno šokio teatro „Aura“ pasirodymas.

„Tai simbolinis draugystės parkas, kuris plačiajai visuomenei primins apie mūsų miesto ryšį su Tekančios saulės šalimi. Nemuno sala tampa svarbia centrinės miesto dalies ašimi, o gausiai žydinčios japoniškos vyšnaitės nepalieka abejingų. Toks derinys tikrai praturtins kauniečių pamėgtą pasivaikščiojimų vietą“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Renginio metu už sakurų sodo, perėjus S.Daukanto pėsčiųjų tiltą, palapinėje veikia japoniškų karpių bei aitvarų kūrimo dirbtuvės. Karpiai iškelti ant šešių metrų aukščio strypų.

Kauną ir Japoniją sieja glaudus ryšys, kurio centrinė figūra – laikinojoje sostinėje rezidavęs konsulas Čijunė Sugihara, išdavęs „Vizas gyvenimui“ tūkstančiams žydų. Simboliškai įprasminant šią draugystę 2017 m. NPO „Sakurų asociacija“ kreipėsi į Kauno miestą su siūlymu padovanoti sakurų parką, prie iniciatyvos taip pat kviečiant prisijungti Lietuvos ir Japonijos organizacijas. Projekto idėja – apjungti Kauno ir Japonijos bendruomenes, dovanojant miestui gražų parką, kuris kasmet kvies žmones susiburti ir kartu džiaugtis sakurų žydėjimu.

Sakurų parko nupirkimu už japonų ir lietuvių paaukotas lėšas ir sodinimu pasirūpino Sugiharos grupės Kauno ir Japonijos ryšių plėtrai narė, landšafto projektų vadovė Ingrida Vainauskienė.

Sakurų sodinimas vainikavo Kaune vykusius Sugiharos savaitės renginius. Šventinės Sugiharos savaitės programa miestui pateikė ne tik kultūros ar mokslo renginių, bet ir naujų verslo galimybių. Rugsėjo 3-9 dienomis Kaune lankėsi verslininkų delegacija iš Gifu miesto. Pasirašyta sutartis su Kauno bendrove dėl lietuviško medaus eksporto į Japoniją. Dar per 10 mūsų šalies įmonių rengė pristatymus Japonų verslo delegacijai, todėl tokių abipusio bendradarbiavimo pavyzdžių tarp Lietuvos ir Japonijos verslo atstovų ilgainiui turėtų daugėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius