Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 06

Kaune rekonstruojama Vienybės aikštė

Kaune pradėti Vienybės aikštės rekonstrukcijos darbai. Planuojama, kad vienos iš pagrindinių Kauno aikščių rekonstrukcijos projektas bus įgyvendintas iki kitų metų pavasario, o projekto vertė sieks dešimt milijonų eurų.
Kauno Vienybės aikštė
Kauno Vienybės aikštė / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Jau kuris laikas netoli Vytauto Didžiojo karo muziejaus, buvusiuose Pramoninės statybos projektavimo instituto rūmuose, vyksta statybos darbai. Šią savaitę rekonstrukcijos darbai pradėti ir Vienybės aikštėje.

Į nenaudojamą pastatą miesto centre nusprendė investuoti privataus kapitalo įmonė. Tuo pačiu ėmėsi ir Vienybės aikštės rekonstrukcijos.

„Mūsų lėšom bus įrengtas visas požeminis parkingas, tai ir paviršiaus daug elementų bus daroma mūsų lėšomis, tai bus investuota apie dešimt milijonų eurų. Į „Pramprojekto“ pastatą bus investuota dvidešimt milijonų mūsų lėšų“, – sakė SBA koncerno generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

Pasak investuotojų, automobilių stovėjimo aikštelėje tilps penki šimtai automobilių. Pagal koncesijos sutartį, 25-erius metus penkiasdešimtyje vietų parkuotis galės miesto gyventojai, o kitomis naudosis šalia aikštelės veiksiančio verslo centro darbuotojai. Po to visos vietos pereis savivaldybės žinion.

„Pirmiausia norim pasidžiaugti, kad Kauno miesto savivaldybė įgyvendins tokį didelį projektą, kuris yra privatus ir miesto savivaldybės kartu, dalimis. Savivaldybė yra prisidėjusi prie šito projekto savo danga ir granitu, tą ką mes padarysim, o rangovai turėtų atlikti visus darbus“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Kauno naujamiestyje Vienybės aikštė suformuota XIX amžiaus viduryje. Tuo metu joje vyko turgūs, veikė elektros stotis. Šiuo metu ji yra viena pagrindinių miesto aikščių, kurioje rengiamos šventės, koncertai, kiti renginiai.

„Ji bus suskirstyta į keturias zonas. Viena bus skirta studentams, taip ir vadinsis – „Studentų skveras“, kita bus labiau skirta ofisų darbuotojams, tam tikros funkcijos tenai atsiras. Viena dalis bus arčiau Laisvės paminklo, turbūt tenai bus fontanas, ta prasme šiuo metu tai yra planuojama, taigi aikštė bus tokia multifunkcinė, atraktyvi, smagi“, – kalbėjo projekto architektas Rimantas Giedraitis.

Planuojama, kad požeminė automobilių stovėjimo aikštelė pradės veikti jau kitų metų pavasarį, o visas projektas kartu su „Pramprojekto“ pastato rekonstrukcija užtruks iki kitų metų pabaigos. Pasak miesto vadovų, šiemet numatyta atnaujinti ir K.Donelaičio gatvę: bus perklota asfalto danga ir šaligatviai, sumontuotas naujas apšvietimas, vietoje senų sodinami nauji medeliai, įrengti dviračių takai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius