Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 11 /2018 07 12

Kauno daugiabučio gyventojai piktinasi: „Kaip gerti tokį užterštą vandenį?“

Kauno Partizanų gatvės 84-ojo namo gyventojai susirūpinę: jau keletą dienų iš jų čiaupų bėga, jų nuomone, užterštas vanduo. Būsto administratorius neskuba šalinti vandentiekio avarijos pasekmių, o „Kauno vandenys“ iš viso apie tai nebuvo informuoti. Kauniečiai nerimauja, ar toks vanduo nekenkia sveikatai.
Kauniečių namuose bėgantis drumzlinas vanduo
Kauniečių namuose bėgantis drumzlinas vanduo / Skaitytojo nuotr.

„Nuo pirmadienio Partizanų gatvės 84-ojo namo gyventojai yra priversti gerti užterštą vandenį. Bendrovės UAB „Mano būstas“ vadovas visiškai nesprendžia esamos situacijos. Liepos 9 dieną buvo atvažiavę du įmonės automobiliai ir pats namo administratorius. Galiausiai išgirdome, kad nieko čia tokio. Ar tikrai nieko tokio gerti tokį vandenį? Ar nereikėtų namo gyventojams sunerimti dėl sveikatos geriant tokį vandenį, juk yra ir šeimų su mažais vaikais“, – retorinius klausimus kėlė į 15min besikreipęs Partizanų g. 84-ojo namo gyventojas Darius.

„Mano Būstas“ teigimu, pirmadienį name įvyko avarija magistraliniame vamzdyne – trūko karšto vandens vamzdis. Avarinė tarnyba netrukus buvo įvykio vietoje ir problemą išsprendė. Tuo pačiu buvo pakeista dalis šalto vandens vamzdyno, nes pro jį irgi sunkėsi vanduo.

„Po tokio tipo remonto darbų reikia bent vieną minutę paleisti vandenį iš čiaupo, kad jis prasivalytų. Atlikę remonto darbus apklausėme namo gyventojus, ar ir čiaupo bėga švarus vanduo. Gyventojai teigė, kad viskas yra tvarkoje. Užtikriname, kad visi darbai buvo atlikti operatyviai ir laiku, o daugiau jokių pranešimų, susijusių su vandens kokybę, negavome“, – teigė „Mano Būstas“ Ryšių su visuomene grupės vadovas Paulius Ugianskis.

Komentarą pateikė ir UAB „Kauno vandenys“. Pasirodo, apie vandentiekio avariją bendrovės atstovai sužinojo tik iš žurnalistės.

„Iki šiol bendrovės avarinė tarnyba apie esamą situaciją Partizanų g. 84 pranešimo nebuvo gavusi. Tačiau gavus tokią informaciją ir specialistams nuvykus į minėtą vietą, buvo patikrintas vandentiekio tinklas ir greta namo esantis hidrantas. Minėtuose įrenginiuose vanduo teka švarus, tačiau aptiktas trūkęs vandentiekio įvadas į namą“, – paaiškino UAB „Kauno vandenų“ administracijos ir bendrųjų reikalų direktorius Ramūnas Šulskus.

Anot jo, rytoj (liepos 12 dieną – aut. past.) planuojama pradėti įvado remonto darbus. Specialistų teigimu, toks vanduo dažniausiai mikrobiologiškai yra švarus, tačiau savaime suprantama, kad gerti jo nerekomenduojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius