-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 08

Kauno plaukimo centre įrengta švieslentė – didesnė už „Žalgirio“ arenos kubą

Pastarąsias kelias savaites Kauno plaukimo centre vykę techninės profilaktikos darbai netrukus bus baigti. Jau ateinantį pirmadienį duris atversiantis plaukimo centras, lankytojus pasitinka apsirūpinęs moderniausia elektronine laiko skaičiavimo įranga bei įspūdingų gabaritų švieslente.
Atsinaujinęs plaukimo centras Kaune
Atsinaujinęs plaukimo centras Kaune

Atsinaujinęs plaukimo centras

Atlikta pilna baseinų, pirčių komplekso, sūkurinių vonių dezinfekcija, atnaujintos sutrūkusios plytelės, pakeisti masažiniai purkštukai – šiuos darbus plaukimo centro darbuotojams pavyko įgyvendinti vos per kelias savaites.

„Ne varžybų metu švieslentėje bus skelbiama naujausia informacija apie Kauno mieste vykstančius renginius, galbūt bus anonsuojami netgi teatro repertuarai“ , - informacija dalijosi šiuo metu atostogaujančią plaukimo centro direktorę pavaduojantis Giedrius Pauža.

Pasak G. Paužos, Kauno plaukimo centras per metus techninei profilaktikai buvo uždarytas vos dvi savaites, kuomet kiti Lietuvos baseinai atostogų išeina kur kas ilgesniam laikui.

Moderni įranga

Kauno plaukimo centre sumontuota švieslentė „Omega Timing“ pasižymi įspūdingais gabaritais. Ji yra didesnė nei „Žalgirio“ arenos palubėje kabančio kubo kraštinė. Joje įdiegtos naujausios technologijos per didelį ekraną leis matyti ne tik varžybų rezultatus, bet ir vaizdo medžiagą, reklamines užsklandas. Laiko skaičiavimo sistema kartu su starto bokšteliais taip pat sumontuota ir kitame pagrindinio plaukimo centro baseino gale.

Kiek anksčiau baseine sumontuotą elektroninę laiko skaičiavimo sistemą sudaro „Omega“ starto blokai, priešlaikinio starto sistema su kontaktinėmis plokštėmis, švieslentė plaukimui ir vandensvydžiui su „Bluetooth" technologija, lietimui jautrios sienelės, įvairūs garsiakalbių ir kabelių rinkiniai, jungčių blokai, vandensvydžio kontroleris ir kita reikalinga įranga.

Įdėta daug pastangų

„Dar būnant Kauno miesto tarybos nare plaukimo centras mane labai domino, nuolatos sekėme statybų eigą, ir vėliau Seime teko kalbėti frakcijoje, komitete, su Kūno kultūros ir sporto departamento vadovais dėl šio objekto užbaigimo bei modernios laiko skaičiavimo įrangos įsigijimo. Juolab Kaunas tikrai gali pasigirti garsiais plaukikais, todėl mūsų siekis išlieka toks pats - pirmauti šioje srityje. Dabar visiškai įrengus centrą, Kaunas kyla į aukštesnį lygmenį, t.y. atsiranda galimybė organizuoti tarptautines varžybas“, - kalbėjo Seimo narė Orinta Leiputė.

Pasak Seimo narės, stebint šios vasaros statistiką, kiek daug šalies vandens telkiniuose nuskendo žmonių, Kauno plaukimo centro reikšmė dar labiau išauga.

„Džiugu, jog bendromis pastangomis su Seimo nariais pavyko įtikinti Kūno kultūros ir sporto departamentą, kad būtų skirtas finansavimas įsigyti techninei įrangai. Tai reiškia, jog plaukimo centras dabar viskuo apsirūpinęs ir gali organizuoti ne tik Lietuvos čempionatus, bet profesionalias tarptautines varžybas. Tikiu, jog naująjį plaukimo sezoną centras pasitiks dar geriau pasirengęs ir su dar geresniais finansiniais rezultatais“, - teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno plaukimo centras yra vienintelis Lietuvoje plaukimo kompleksas, kuriame įrengtas sportinis baseinas, pramogų zona, erdvės treniruotėms ir mankštoms. Komplekse yra 50 metrų ilgio 8 takelių baseinas, atitinkantis visus tarptautinius reikalavimus. Šalia - 25 m ilgio baseinas, skirtas sportininkų apšilimui. Plaukimo komplekse lankytojai gali mėgautis sūkurinėmis voniomis, pirtimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius