-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 29

Kauno taryba nusprendė išnuomoti Istorinės technikos muziejaus patalpas

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį nusprendė išnuomoti patalpas, kuriose iki šiol veikė ir nedidelę nuomą mokėjo Istorinės technikos muziejus. Senovinių automobilių asociacija „Retromobile“, Kauno S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esančiose patalpose eksponavusi per šimtą eksponatų, sako, kad nemato galimybės tęsti muziejaus veiklos ir nuomotis patalpas rinkos kaina.
Istorinės technikos muziejus
Istorinės technikos muziejus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš vertinu muziejų, vertinu žmonių darbą, bet čia, kiek buvau, aš nemačiau, kad čia muziejus. Pirma, sklypas: turėtų nueiti mūsų ar policijos, ar kažkurie žmonės, už netvarką surašyti protokolus, nes ten automobiliai surūdiję, supuvę stovi, antras dalykas, nežinau, kiek ten jūsų įsikūrę, bet jūs naudojate savivaldybei priklausantį turtą asmeninėms reikmėms“, – kalbėjo meras Visvaldas Matijošaitis.

„Gal geriau mes savivaldybės visą turtą ten išvarome ir pastatome, tai nors šiltais, gerais automobiliais važinėsime. Negalite vieni turėti išskirtinių teisių“, – pridūrė meras.

Keista jam buvo ir tai, kad muziejaus atstovai giriasi tvarkantys aplinką, tai yra savivaldybei priklausančią teritoriją.

„Panešioję kojines visi išsiplauna. Kad pasitvarkote patalpas, kuriose veikiate – koks čia nuopelnas?“ – retoriškai Istorinės technikos muziejaus atstovo klausė V.Matijošaitis.

Tarybos posėdžio metu muziejus netgi buvo sulygintas su senų mašinų pagrabynu.

Kiti tarybos nariai pasisakė, kad jiems keista, kaip iki šiol buvusios nepaklausios patalpos kažkam staiga parūpo. Juk prieš 10 metų jos buvo pardavinėjamos aukcionuose, bet niekam neprireikė. Iki tol, kol ėmė kurtis šioks toks židinys – Istorinės technikos muziejus. Kodėl nenumačius muziejaus plėtros?

Kauno vicemeras Simonas Kairys pritarė mero pozicijai. Pasak jo, kiek kartų savivaldybės atstovai yra bandę patekti į senovinių automobilių muziejų, įsikūrusį Aleksote esančiose patalpose, tiek radę užrakintas duris.

Senovinių automobilių asociacijos „Retromobile“ prezidentas Ramūnas Kardelis sakė, kad į patalpas asociacijos nariai investavo 35 tūkst. eurų ir prašė leisti muziejui toliau veikti bei tikino, kad muziejuje kasdien būna žmonių.

„Norėtume palaikymo. Neprašome iš savivaldybės nei pinigų, nieko mes neprašome“, – sakė jis.

R.Kardelis pabrėžė, kad muziejus moka nuomą savivaldybei bei tvarko jo aplinką.

„Mes esame perėmę penkis turtinius vienetus iš savivaldybės: iš savivaldybės įmonių, iš Kauno oficialaus muziejaus, ir eksponuojame šias karietas, autobusus. Išeina labai paradoksali situacija: mes perimame savivaldybės turtą, jį eksponuojame ir už tai mokame“, – kalbėjo jis.

Iki šiol „Retromobile“ mokėjo 0,2 euro už kvadratinį patalpų metrą. Taryba nusprendė šią sumą padidinti iki 2 eurų. Asociacijos nariai galimybių tęsti veiklą tokiomis sąlygomis nemato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius