-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 11

Perspėja: dėl HBO miniserialo filmavimų strigs eismas Kauno Vytauto prospekte

Kaune prasidėjo televizijos HBO kuriamo miniserialo apie Černobylio branduolinę katastrofą filmavimas. Dėl jų kuriam laikui vis strigs eismas Kauno Vytauto prospekte.
Vytauto prospektas Kaune
Vytauto prospektas Kaune / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Kauno apskrities policija praneša, kad iki balandžio 12 d. 2.30 val. Kauno Vytauto prospekte (atkarpoje nuo sankryžos Vytauto pr.–Laisvės al. iki sankryžos Vytauto pr.–Kęstučio g.) bus filmuojamas vaidybinis filmas „Černobilis“.

Dėl to šioje kelio atkarpoje periodiškai bus visiškai uždaromas transporto priemonių eismas. Uždarymai truks iki trijų minučių.

Pareigūnai rekomenduoja atsižvelgti į tai organizuojant savo maršrutą, kadangi gali formuotis transporto priemonių spūstys.

Penkių dalių miniseriale sovietų mokslininką, kurį Kremlius paskyrė tirti tragedijos, vaidins Jaredas Harrisas, labiausiai žinomas dėl savo vaidmens seriale „Mad Men. Reklamos vilkai“ . Pastaraisiais metais jis vaidino filmuose „Šerlokas Holmsas. Šešėlių žaidimas“ bei „Linkolnas“.

Dėl miniserialo filmavimo vietų Lietuva nugalėjo Vengriją.

Anksčiau skelbta, kad „Černobylio“ filmavimai užtruks apie 16 savaičių. Tai bus penkių valandų filmas.

HBO miniserialas apie Černobylio branduolinę katastrofą yra antras panašaus dydžio projektas, kuris bus įgyvendinamas Lietuvoje (pirmasis - BBC filmuotas "Karas ir taika"), o kino kūrėjus rinktis Lietuvą paskatino mokestinė lengvata.

Po 1986 metų branduolinės katastrofos didžiuliuose regionuose iškrito radioaktyviosios dulkės. 30 žmonių žuvo, o daugiau kaip 100 tūkst. gyventojų teko perkelti.

HBO sukūrė tokius serialus kaip „Sopranai: Mafijos kronika“ ar „Sostų karai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius