Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 06

Tarptautines investicijas sėkmingai viliojančiam Kaunui – svarbus apdovanojimas

Ketvirtadienį Varšuvoje surengtuose Centrinės ir Rytų Europos regiono paslaugų centų apdovanojimuose garsiai skambėjo Kauno vardas. Užsienio investuotojų žemėlapyje vis ryškiau matomas Kaunas pripažintas palankiausiu kylančiu miestu verslo paslaugų centrams regione.
Ketvirtadienį Varšuvoje surengtuose Centrinės ir Rytų Europos regiono paslaugų centų apdovanojimuose garsiai skambėjo Kauno vardas.
Ketvirtadienį Varšuvoje surengtuose Centrinės ir Rytų Europos regiono paslaugų centų apdovanojimuose garsiai skambėjo Kauno vardas.

Pirmaujančio Lenkijos verslo informacijos (B2B) portalo „Biznes Polska“ rengiami apdovanojimai šiais metais išsiskyrė dėmesiu Lietuvai. 27 nominacijų trumpajame sąraše buvo ne tik du didieji Lietuvos miestai, bet ir 7 Lietuvoje veikiantys paslaugų bei technologijų centrai: „Danske“, „Seb“, „Western Union“, „Ahlstrom“, „Storebrand“, „Barclays“ ir „Intermedix“. Be to, pirmą kartą į apdovanojimų žiuri įtrauktas ir užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ atstovas.

Ir įvertinimas, ir įpareigojimas

Kaunas pripažintas geriausiu augančiu miestu paslaugų centrams Centrinės ir Rytų Europos regione. Įvertinimą laikinajai sostinei lėmė augantis stambių paslaugų centrų skaičius mieste.

„Tai – didžiulis įvertinimas bei tuo pačiu – ir rimtas įpareigojimas mums toliau kryptingai ir kantriai eiti mūsų pasirinktu keliu pritraukiant į Kauną vis daugiau užsienio investicijų, sukuriančių gerai apmokamas darbo vietas ir prisidedančių prie mūsų miesto užtikrintų žingsnių pirmyn“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pernai apie savo biuro atidarymą Kaune paskelbė JAV IT sistemų sveikatos apsaugos sektoriui kūrėja „Intermedix“. Šiuo metu kompanija Kaune jau turi daugiau nei 200 darbuotojų, o 2014 m. pabaigoje pasirašė 100 tūkst. eurų vertės bendradarbiavimo sutartį su Kauno technologijos universitetu. Laikinojoje sostinėje taip pat aktyviai plečiasi IT sistemų kūrėja iš JAV – „Exadel“. Ji planuoja Kaune sukurti 20-30 darbuotojų padalinį. Pernai Kaune taip pat plėtėsi Didžiosios Britanijos įmonės „CallCredit“ paslaugų centras – išplėtus biuro patalpas sukurta 50 naujų darbo vietų.

Kaunas per pastaruosius metus iš tiesų padarė didžiulę pažangą ir investicijos, paslaugų centrai, kurie įsikūrė bei plėtėsi mieste – puikus to įrodymas.

Verslo akys krypsta į Kauną

Pasak „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus Justino Pagirio, šis apdovanojimas reiškia, kad 2015 m. verslo, ieškančio vietos paslaugų centrui Centrinėje ir Rytų Europoje, akys pirmiausiai kryps į Kauną.

„Kaunas per pastaruosius metus iš tiesų padarė didžiulę pažangą ir investicijos, paslaugų centrai, kurie įsikūrė bei plėtėsi mieste – puikus to įrodymas. Šis apdovanojimas rodo, kad būtent Kaunas tampa vienu karščiausių taškų paslaugų centrų žemėlapyje, taigi lūkesčiai Kaunui išaugo. Jei miestas sugebės juos pateisinti, Kaune galime tikėtis dar daugiau tarptautinių kompanijų ir dar daugiau aukštos kvalifikacijos reikalaujančių darbo vietų kauniečiams“, – teigė J. Pagirys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius