Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 25

Zoologijos sode – galimybė susipažinti su gyvūnų prižiūrėtojo darbu

Lietuvos zoologijos sode, gegužės 27 d. (šeštadienį), nuo 12 val. vyks „Gyvūnų prižiūrėtojo dienos“ šventė. Jos metu lankytojai galės susipažinti su egzotiška ir įdomia gyvūnų prižiūrėtojo specialybe.
Į Lietuvos zoologijos sodą atvyko naujas gyvūnas – Manulas
Lietuvos zoologijos sode naujas gyvūnas – Manulas / Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Patys zoologijos sodo darbuotojai, kurie kiekvieną dieną susiduria su gyvūnais, labai mėgsta savo darbą ir jį vertina, kaip išskirtinį. Paprašyti sugalvoti priežastis, kodėl myli darbą su gyvūnais, jie nedvejodami įvardino tokias priežastis kaip: „kiekviena diena siurprizas“, „nes jie patys nuostabiausi kolegos“ ir pan.

O štai terariumo darbuotoja Vilija, dirbanti su gyvatėmis, užtikrintai teigė, kad myli darbą su šiais gyvūnai, nes jos vienos kitas puikiai supranta. Ilgametis Lietuvos zoologijos sodo darbuotojas Rimvydas (dirbantis čia net 30 metų) juokaudamas sakė, kad vertina darbą su gyvūnais, nes jie neužduoda kvailų klausimų, pavyzdžiui, „Ar tu mane myli?“

Šeštadienį, šventės metu per gyvūnų pristatymus, prižiūrėtojai papasakos apie prižiūrimus gyvūnus, atsakys į visus rūpimus klausimus. Renginio dieną numatyti net 9 gyvūnų pristatymai ir 3 ruonio šėrimai, per kuriuos mažieji lankytojai galės pabūti tikru prižiūrėtoju ir pavaišinti ruonį žuvimi. Be to, įvairiose zoologijos sodo vietose bus galima konstruoti užimtumo priemones: beždžionėms, zebrams, papūgoms ir net šikšnosparniams! Patys smalsiausi specialioje edukacijoje galės susipažinti su įdomiais gyvūnų prižiūrėtojų darbo įrankiais, kurie tikrai nustebins. O terariumo darbuotojai papasakos, kaip yra kuriamas žmogaus ir gyvūno draugystės ryšys.

Renginyje taip pat dalyvaus LSMU Veterinarijos akademijos studentų asocijacija, kuri pristatys edukaciją „Būsimojo šeimininko akademija“. Visi naminių gyvūnėlių prižiūrėtojai ir planuojantys jais tapti, galės sužinoti apie skirtingus šunų, kačių ar graužikų auginimo ypatumus, kokių dokumentų reikia, norint laikyti augintinį, pamatysite įvairių gyvūnų kaulus, o tokių klausimų, kaip: „Kokiu maistu maitinti?“ ar „Kokį pavadėlį savo šuniui pirkti?“ turėtų nebekilti. Taip pat sužinosite augintinių dresūros pradmenis, nuo ko pradėti ir kaip užsiauginti gerą ir protingą šuniuką ar kačiuką. Be to, „Gyvūnų prižiūrėtojo dienos“ renginyje Jūsų lauks ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Gyvūnų priežiūros skyriaus atstovai, kurie papasakos, kaip tapti profesionaliu gyvūnų prižiūrėtoju.

Visa renginio programa:

12.00–16.00 val. LSMU Veterinarijos akademijos studentų asociacijos edukacija „Būsimojo šeimininko akademija“ (prie kupranugarių)
12.00–16.00 val. Karaliaus Mindaugo mokymo centras pristatys gyvūnų prižiūrėtojo mokymo programą (prie kupranugarių)
13.00–16.00 val. Prisidėk gerais darbais – tapk zoologijos sodo savanoriu! (prie stumbrų)
13.00–15.00 val. Būk zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoju – paruošk dovaną beždžionei! (prie beždžionių)
13.00–15.00 val. Būk zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoju – nupink skanėstą zebrui! (prie arkliuko rato)
13.00–14.00 val. Būk zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoju – sukonstruok žaislą papūgai! (apatinėje sodo dalyje, prie papūgų)
14.00 val. Edukacija „Pažink gyvūnų prižiūrėtojų įrankius“ (prie terariumo)
14.30 val. Gyvūno ryšys su prižiūrėtoju – terariumo gyvūnų pristatymas (terariume)

Gyvūnų pristatymai:
11.00 val. Ruonio šėrimas
11.30 val. Pelikanai
12.00 val. Stumbrai
12.30 val. Liūtai
13.00 val. Ruonio šėrimas
13.15 val. Korsakai
13.30 val. Kamerūno ožkos
13.45 val. Beždžionės
14.00 val. Tropiniai paukščiai
15.00 val. Tigrai
15.30 val. Zebrai
16.00 val. Ruonio šėrimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius