Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 02 27

„Kino pavasaryje“ – „Oskarų“ laimėtojai

86-oji „Oskarų“ teikimo ceremonijoje geriausiu aktoriumi pripažintas Matthew McConaughey, o geriausio antraplanio aktoriaus apdovanojimą atsiėmė Jaredas Leto. Abu nugalėtojai vaidina dramoje „Dalaso klubas“, kurią bus galima pamatyti kovo 20 d. prasidėsiančiame Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“.
Jared Leto ir Matthew McConaughey
Jared Leto ir Matthew McConaughey

Net šešiose kategorijose nominuotas Jeano Marco Vallée filmas „Dalaso klubas“ (Dallas buyers club), nukelia į 1985-uosius. AIDS protrūkis JAV gąsdina visuomenę, o gydytojai niekaip neranda veiksmingo vaisto. Teksasietis elektrikas Ronas Woodroofas (Matthew McConaughey) mėgsta bulių rodeo, bet įklimpęs į sekso, alkoholio bei narkotikų liūną. Tačiau atsidūręs ligoninėje po traumos darbe vyras netikėtai sužino, kad yra ŽIV nešiotojas. Jam liko gyventi trisdešimt dienų. Ronas atsisako medikų priežiūros, bet paperka vieną ligoninės darbuotoją, kad šis jam gautų eksperimentinį vaistą AZT. Nesulaukęs trokštamo efekto ir apsirgęs Ronas nutaria ieškoti alternatyvių gydymo metodų Meksikoje. Jis niekuomet nejautė simpatijų homoseksualams, tačiau jo verslo partneriu tampa transseksualas Rajon (Jaredas Leto). Abu bendrai nelegaliai į JAV įsiveža kontrabandinių meksikietiškų vaistų ir atidaro pogrindinį Dalaso pirkėjų klubą. Jis greit įgyja populiarumą ir tampa alternatyva legaliam gydymui.

VIDEO: Filmo „Dalaso klubas“ anonsas
 

Geriausio scenarijaus kategorijoje „Oskarą pelnė“ originali režisieriaus Spike‘o Jonze‘o parašyta istorija apie tarp žmogaus ir kompiuterinės programos užsimezgusią meilę. 

Filmo „Ji“ kadras
Filmo „Ji“ kadras
VIDEO: Filmo „Ji“ anonsas

Teodoras (Joaquinas Phoenixas) yra vienišas. Jo širdį sudaužė skyrybos su mylima moterimi (Rooney Mara). Tikrą laimę vyras atranda tik darbe, kai kūrybiškai atsiduoda „asmeninių“ laiškų nepažįstamiems žmonėms diktavimui pagal užsakymą. Teodoras nutaria investuoti ir įsigyti naujausią kompiuterinę sistemą, kuri specialiai pritaikoma konkrečiam asmeniui. Netrukus jis pradeda bendrauti su Samanta (Scarlett Johansson). Seksualiu balsu kalbanti „mergina“ yra nepalyginamai tobulesnė ir jausmingesnė už reklamos išliaupsintą Siri. Teodoras ir Samanta papildo vienas kitą ir prisitaiko prie temperamento. Jų santykiai stiprėja, įšyla ir komplikuojasi, kaip ir bet kokie kiti santykiai. Meilė tiesiog tvyro ore. Kiekvienas jautresnis vyras Los Andžele nesidrovėdamas kviečia į pasimatymus savo asmeninę kompiuterinę sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius