-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 09

Režisierius Ignas Jonynas: „Programa „Festivalio favoritai“ – kokybinis garantas“

Kokius filmus žiūrėjo, įvertino ir apdovanojo praėjusių metų tarptautinių festivalių žiūrovai ir garsūs žiuri nariai, sužinosite „Kino pavasario“ programoje „Festivalių favoritai“, kurią pristato „Bosca“. Programos filmai pasižymi žanrine įvairove, geografiniu platumu, diskusijas keliančiomis temomis bei žymių aktorių gausa. Savo favoritus šioje programoje pristato režisierius, filmo „Lošėjas“ autorius Ignas Jonynas.
Ignas Jonynas
Ignas Jonynas / P.Gasiūno nuotr.


Galėsite pamatyti jautrią meilės istoriją, sukrečiančią šeimyninę dramą, užsukti į įtraukiantį veiksmo trilerį ar į sarkazmo kupiną komediją, sutikti Johną Malkovichių Kasanovos amplua, į nešvarius reikalus su purvinais pinigais įsivėlusius Tomą Hardy, Jamesą Gandolfinį ir Noomi Rapace bei susidvejinusį Jake'ą Gyllenhaalą.

Kino pavasario nuotr. /Filmo „Kazanovos variacijos“ kadras
Kino pavasario nuotr. /Filmo „Kazanovos variacijos“ kadras

Uždrausta meilė


Neįprastas romanas dramoje „Feliksas ir Meira“ („Felix and Meira“) įsižiebia tarp dviejų pasimetusių sielų, gyvenančių tame pačiame Monrealio rajone, tačiau visiškai skirtinguose pasauliuose. Meira yra jauna žydė chasidė mama, nepatenkinta vedybiniu gyvenimu ir ieškanti kažko naujo; Feliksas – ateistas vienišius gedintis neseniai mirusio tėvo. Jiems nebuvo lemta susitikti, bet jie myli vienas kitą nepaisydami juos skiriančių aplinkybių.

VIDEO: Filmo „Feliksas ir Meira“ anonsas

 

„Šokantys arabai“ („Dancing Arabs“) pasakoja apie arabų mieste Izraelyje užaugusį vaikiną. Pradėjęs studijuoti Jeruzalės universitete jis įsimyli žydaitę, tačiau savo meilę jie privalo slėpti. Tai filmas apie savo vietos pasaulyje ir tapatybės paiešką. Įtampa tarp žydų ir arabų bendruomenių pasireiškė ir Jeruzalės kino festivalyje, kuris, baiminantis dėl žiūrovų saugumo, atšaukė šio filmo seansą po atviru dangumi. 

VIDEO: Filmo „Šokantys arabai“ anonsas

Visai kitokia meile dvelkia juostoje „Beprotiška meilė“ („Amour Fou“) – jaunam poetui stengiantis įkalbėti žavias damas kartu su juo nusižudyti. Santūriai linksminantis filmas – istorija apie vokiečių poeto Heinricho Von Kleisto ir jo draugės Henrietos Vogel savižudybę 1811 metais. 

VIDEO: Filmo „Beprotiška meilė“ anonsas

Kaip susidoroti su artimųjų netektimi?


2014 m. San Sebastiano kino festivalio „Auksine kriaukle“ už geriausią filmą ir „Sidabrine kriaukle“ už geriausią režisūrą apdovanotas Carlosas Vermutas pristato dramą „Magiška mergina“ („Magical Girl“). Visa istorija prasideda nepagydomai sergančiai dukra paprašius tėvo nupirkti geidžiamą animacinio filmo herojės suknelę. Šis pirkinys bedarbiui vyrui per brangus, todėl jis imasi visų įmanomų priemonių, kad įvykdytų dukros norą. Intriguojanti ir stebinanti socialinė kritika, pavojinga sąveika tarp pinigų ir emocijų išmuš žiūrovą iš komforto zonos. 

VIDEO: Filmo „Magiška mergina“ anonsas

Keturios geriausios draugės. Viena iš jų nepagydomai serga. Kartu jos bando apsiprasti su neišvengiama netolima ateitimi. Norvegų režisierės Mijke de Jong filmas „Trapus gyvenimas“ („Frailer“) įkūnija psichologinį procesą bandant susitaikyti su mirtimi ir priverčia filmo kūrybinę komandą, prieš ir už kameros, susidurti su ribomis tarp fikcijos ir tikrovės. 

VIDEO: Filmo „Trapus gyvenimas“ anonsas

„Tokios taisyklės“ („These Are The Rules“) ir „Krokodilas“ („Crocodile“) – tikrais įvykiais paremtos dramos. Pirmajame vidutinio amžiaus kroatų sutuoktinių porą ištinka tragedija – jų sūnų smarkiai sumuša mokykloje. Tėvams tenka susidurti su valstybinių institucijų abejingumu, po kurio seka lėtas ir sukrečiantis tikėjimo autoritetais griuvimas. „Krokodilas“ nukelia į Filipinus, kur mama ir kaimelio bendruomenė desperatiškai ieško pelkėse, kuriose gyvena krokodilai, dingusios mergaitės. 

VIDEO: Filmo „Krokodilas“ anonsas

Filmas – kaip sumaišyta dėlionė, kurią reikia atpainioti


Praėjusių metų „Kino pavasaryje“ buvo parodytas Richardo Ayoade‘o filmas „Antrininkas“ („The Double“) pagal F. Dostojevskio novelę. Šiais metais prie tos pačios tematikos – susidvejinimo, grįžta kanadietis režisierius Denisas Villeneuve'as trileryje „Priešas“ („Enemy“). Jis sukurtas Nobelio premijos laureato José Saramago romano „Antrininkas“ motyvais. Šis režisierius jau puikiai pažįstamas festivalio lankytojams – jo juosta „Moteris, kuri dainuoja“ („Incendies“) 2011 metais tapo žiūroviškiausiu filmu. 

VIDEO: Filmo „Priešas“ anonsas

Dar vienas garsus aktorius – Johnas Malkovichius – vaidina unikaliame projekte, kuris pasakoja garsiausio pasaulyje suvedžiotojo Kazanovos istoriją. Tačiau Malkovičius vaidina ne vien Kazanovą, bet ir aktorių, vaidinantį Kazanovą teatre. Taip pat šio personažo partiją atlieka ir operos solistas. „Kazanovos variacijos“ („Casanova Variations“) – tai operos, teatro ir kino hibridas, kur susimaišo fikcija, gyvi pasirodymai scenoje, nuotykiai, aistra ir neišvengiamai mirties baimė.

VIDEO: Filmo „Kazanovos variacijos“ anonsas

Bobas ir Marvas (Tomas Hardy ir Jamesas Gandolfini) vaikšto plona linija tarp įprasto gyvenimo ir nusikaltėlių pasaulio – jų baras vietinių gangsterių ir pinigų plovimo centras. Įtemptame trileryje „Purvini pinigai“ („The Drop“) netrūksta lenktynių su laiku, norint išgyventi, bei sugrįžimo į praeitį, siekiant išnarplioti situaciją, į kurią pakliuvo. 

VIDEO: Filmo „Purvini pinigai“ anonsas

Žiūrovų taip pat laukia netradicinis, tragikomiškas muzikinis filmas „Frenkas“ („Frank“). Tai nuotaikingas pasakojimas apie netalentingą muzikantą Johną, prisijungusį prie alternatyvios grupės. Jos lyderis Frenkas (Markas Fassbenderis) visą laiką nešioja milžinišką kaukę ir yra paskendęs savo vidiniame aplinkiniams nesuvokiamame pasaulyje. 

VIDEO: Filmo „Frenkas“ anonsas

Drama „Timbuktu“ nukels į Malį, kur vietiniai tyliai kovoja prieš islamą radikaliai interpretuojančius ekstremistus. „Rojaus kampelis“ („A Corner of Heaven“) lydi berniuką po Kiniją iš kaimo į miestą ieškant jį ir jo sesę palikusios motinos. Sudėtingus šeimos santykius nagrinės ir čiliečių juosta „Užkadrinis balsas“ („Voice Over“) bei bulgarų „Viktorija“ („Viktoria“).  

VIDEO: Filmo „Timbuktu“ anonsas

„Visuomet susiduriu su problema atsivertęs „Kino pavasario“ lankstinuką – visa taip primena didžiulę kino ruletę, o ant ko pastatyti iki galo nežinai. Kad statymai nebūtų pralošti, tokia programa kaip „Festivalių favoritai“ labai padeda apsidrausti. Tai tam tikras kokybinis garantas, kur kiekvienas gali atrasti sau kažką įdomaus“, – patikina režisierius Ignas Jonynas, atidžiai peržiūrėjęs programą ir išsirinkęs savo favoritus.

VIDEO: Ignas Jonynas rekomenduoja programos „Festivalių favoritai“ filmus

Daugiau informacijos apie programos filmus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius