-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21

Šimtametis ar ne, „Viasat“ komedijų programa kviečia juoktis, kad žandai plyštų

Juokiantis būriui žinomų Lietuvos žmonių, penktadienio vakarą buvo atidaryta „Viasat“ komedijų programa. Šiais metais joje „Kino pavasaris“ siūlys pamatyti 11 filmų iš įvairiausių šalių – nuo Prancūzijos iki Vengrijos. Juostų veikėjų portretai patys netikėčiausi ir, žinoma, mokantys prajuokinti: žiurkių pilvuose narkotikus pardavinėjantys policininkai, su laidojimo namais pelningas sutartis sudarę paramedikai ar airiško bernvakario dalyviai.
Edvinas Pukšta
Edvinas Pukšta / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šių metų komedijos privers jus, jei ne kvatotis susiėmus už pilvo, tai bent jau nusišypsoti – ironiškai ar nuoširdžiai – kaip kam pavyks. Matę „Viasat“ komedijų programos reklamą, turėjo įsitikinti, kad juoktis galima visaip. Pavyzdžiui, man labiausiai patiko žuvėdros juokas, o kaip juoksitės jūs – netrukus sužinosime, nes „Viasat“ komedijų programos pristatymui parinkome ypatingą komediją – „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“, - renginio metu susirinkusiems garbingiems svečiams kalbėjo festivalio „Kino pavasaris“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška.

Taigi, jau penktąjį kartą festivalio lankytojus kutensiančią programą pradėjo švedų komiko ir režisieriaus Felixo Herngeno filmas „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“. Ši juosta – rašytojo Jonaso Jonassono ir į lietuvių kalbą išversto taip pat besivadinančio bestselerio ekranizacija. O pasakoja ji apie Alaną Karlsoną, senuką, kuris per 100 metų patyrė galybę beprotiškų nuotykių. Filme išvysime ir pažįstamus lietuvių aktorių veidus.

VIDEO: „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“


„Jau penktąjį kartą mėgstančius gerai pasijuokti kviesime pradėti pavasarį su „Viasat“ komedijų programa. Savo autoriniais kino kanalais komedijas rodome ištisus metus, tačiau komedijos „Kino pavasaryje“ visuomet yra ypatingas įvykis. Patiems girdint garsų juoką kino salėse, apima nepakartojamos jausmas ir noras toliau dovanoti pačius geriausius įspūdžius. Esame ne kartą girdėję, kad „Viasat“ komedijų programa ir žiūrovams leidžia ilgam pasikrauti teigiamų emocijų“, – įsitikinęs „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas.

Jis pasidžiaugė, kad „Kino pavasario“ komedijų programos sudarytojai šiemet pranoko patys save ir žiūrovams parengė tokią programą, prieš kurią neatsilaikys net tie, kurie mano, jog neturi humoro jausmo.

Pažiūrėję filmą „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“ nesirgsite visą savaitė, o jei pažiūrėsite visus komedijų programos filmus, nesirgsite iki šimto metų ir dar sugebėsite išlipti pro langą.

„Labai smagu, kad su „Kino pavasariu“ prasidėjo ir tikrasis pavasaris. Visi žinome, kad pavasarį ima siausti įvairūs virusai, tačiau mes turime už juos daug stipresnį juoko virusą: juokas ne tik gamina vitaminą C, bet ir ilgina gyvenimą“, – kalbėjo „Viasat“ atstovas.

Jis suskaičiavo, kad pažiūrėję visus 11-a programos filmų žiūrovai gaus 1121 minutę gerų emocijų.

„Pažiūrėję filmą „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“ nesirgsite visą savaitė, o jei pažiūrėsite visus komedijų programos filmus, nesirgsite iki šimto metų ir dar sugebėsite išlipti pro langą. Atraskite savo juoką – nevaržykite savęs. Gero festivalio, gerų komedijų!“ – linkėjo G.Galkauskas.

A.Ramaška padėkojo „Viasat“ už ištikimybę ir pabrėžė, kad „Kino pavasaris“ myli ir labai vertina ilgamečius partnerius.

„Sutampa mūsų požiūriai ir vertybės. „Viasat“ padeda įgyvendinti mūsų svajones, o iš to išlošia žiūrovai“, – sakė A.Ramaška.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./G.Galkauskas ir A.Ramaška.

Jis atkreipė dėmesį, kad filmą „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“ Švedijoje jau pamatė 1,5 mln. žiūrovų – daugiausiai nuo 1990 metų.

„Komedijų programa – tai humoras visiems – bet kuriems sugedimo laipsniams”, – reziumavo vienas „Kino pavasario“ programų sudarytojų Edvinas Pukšta.

Marilyn Mansonas ir Johnas Lennonas 

Quentino Dupieuxo pavardė žinoma ne tik kino, bet ir elektroninės muzikos gerbėjams. Tad jo filme „Blogi mentai“ į komišką situaciją paklius ne tik techno muziką laisvalaikiu kuriantis vienaakis policininkas, bet ir jos klausytis mėgstantis keistuolis juodai lakuotais nagais, kurį vaidina ne kas kitas, o Marilyn Mansonas. Praėjusių metų „Kino pavasaryje“ abejingų nepaliko to paties režisieriaus komedija „Kažkas čia ne taip“, šiemet tikimąsi neprastesnio rezultato.

Šių metų komedijos privers jus, jei ne kvatotis susiėmus už pilvo, tai bent jau nusišypsoti – ironiškai ar nuoširdžiai – kaip kam pavyks.

Prieš beveik porą mėnesių prestižiniuose Goyos vardo ispanų kino apdovanojimuose pagrindinius prizus „Geriausio filmo“ ir „Geriausio režisieriaus“ kategorijoje laimėjęs Davido Truebos naujausias darbas „Užsimerkus gyventi paprasčiau“ taip pat muzikalus, tik čia dominuoja ne elektronika, o bitlai. Pamatykite savo akimis, ką dėl meilės Lennonui ir jo muzikai gali padaryti brandaus amžiaus vyras.

Mylimi aktoriai

Audrey Tautou – viena iš aktorių, kuri vien savo buvimu filmui suteikia romantiško svaigulio. Pridėjus dar komiško prieskonio ir aktorių Romainą Durisą išeina puikiausia romantinė komedija. Šį karta tai „Kiniška dėlionė“.

Kadras iš filmo „Kiniška dėlionė“
Kadras iš filmo „Kiniška dėlionė“

Už vaidmenį legendinio „Notting Hillo“ režisieriaus Rogerio Michello naujausiame filme „Savaitgalis Paryžiuje“ Jimas Broadbentas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi 2013 m. San Sebastiano kino festivalyje. Filme juokins ir tokie aktoriai kaip Lindsay Duncan ar Jeffas Goldblumas. Tai pasakojimas apie netikėtumų kupiną vidurinės klasės intelektualų poros trisdešimtąjį santuokos jubiliejų Paryžiuje.

Patiems girdint garsų juoką kino salėse, apima nepakartojamos jausmas ir noras toliau dovanoti pačius geriausius įspūdžius.

Italai broliai Manetti sukūrė komediją „Neapolio dainos“, kuriame žiūrovai atpažins ne vieną aktorių iš režisierių Paolo Sorrentino ir Matteo Garrone filmų. Tik pažiūrėję šią juostą suprasite, kodėl policininkui kartais svarbiau mokėti groti pianinu nei naudotis ginklu.

Programos įvairiapusiškumas

Humoro jausmas išties individualus dalykas, tad „Viasat“ komedijų programa sudaryta atrenkant kuo įvairesnius filmus. Iš ko pasijuokti čia tikrai atras tiek juodojo humoro mėgėjas, pavyzdžiui, žiūrėdamas vengrų filmą „Dangiška pamaina“, tiek romantinių komedijų gerbėjas, kuriam siūlytume filmą „Blondinė, brunetė ir karinis paradas“.

O kaip gi komedijos žanras be bernvakario? Būtent taip ir vadinasi gerą dozę humoro paruošęs airių filmas. Kita su vestuvių tematika susijusi juosta „Vestuvių čempionatas“ užduos klausimą – ką daryti, kai santuokos pradžios diena sutampa su Pasaulio futbolo čempionato finalinėmis varžybomis? Tai ispaniškų filmų „Kiti“, „Agora“, „Biutiful“ prodiuserių darbas, kuris nominuotas net vienuolikai Ispanijos kino meno akademijos „Goya“ premijų.

19-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks 2014 m. kovo 20 - balandžio 3 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta apie 250 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 30 tarptautinių festivalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius