-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28

Bendruomenės pageidavimai išlaidas Danės skverui išaugino dukart

Gyventojui išsakytos pastabos dėl planuojamos rekonstruoti Danės krantinės ir skvero kainuos antra tiek. Labiausiai išlaidos išaugs dėl granito plokščių takams. Vien jų sumontavimas papildomai kainuos 3 mln. eurų.
Danės skverą rekonstrukciją planuojama atlikti per dvejus metus.
Danės skverą rekonstrukciją planuojama atlikti per dvejus metus. / Klaipėdos miesto sav. nuotr.

Pabrangęs projektas pristatytas Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams. Šie sutiko su pakeitimais, kainuosiančiais papildomai maždaug 5 mln. eurų. Skaičiuojama, kad krantinės ir viso skvero rekonstrukcija kainuos 10,7 mln. eurų, o ne 5,8 mln., kaip planuota iš pradžių.

Politikams pristatytos brangimo priežastys. Anot savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos direktoriaus Ričardo Zulco, su projektu susipažinę bendruomenių nariai pageidavo skvere takų iš granito plokščių, o ne skaldyto granito. Šis esą nors ir pigesnis variantas, bet visai netinkamas neįgaliesiems ir vaikams, važinėjantiems dviratukais ir paspirtukais.

Skvere bus atspindėta šimtmečio istorija, mažosios architektūros objektai ir vario graviūros papasakos miesto istoriją, įprasmins ryškiausias datas.

Bus įkurta vaikų ir paauglių užimtumo zona.

Skvere atsiras terasinė krantinė prie Danės upės. Bendruomenių pageidavimu atsiras ir atitvarai prie upės – stulpeliai su plieno gijų susuktais lynais. Nors projektuotojų nuomone, tokia apsauga – perteklinė ir vargu ar reikalinga, aktyvios mamos primygtinai to reikalavo.

Politikai, įvertinę brangstančius rekonstrukcijos darbus, paprašė valdininkų pateikti informaciją, kaip vykdomas miesto biudžetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius