-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 06

Iš Klaipėdos paplūdimių išvežami po audrų atsivėrę betono gabalai

Tvarkomi uostamiesčio paplūdimiai, kuriuos nuniokojo neseniai pajūryje siautėję stiprūs vėjai. Po audrų paplūdimiuose atsirado netikėtų „radinių“ – didžiulių betono gabalų.
Betono luitas Melnragės paplūdimyje
Betono luitas Melnragės paplūdimyje / Klaipėdos miesto sav. nuotr.

Klaipėdiečių pamėgtoje pasivaikščiojimų vietoje I-ojoje Melnragėje, šalia tako vedančio link molo, vos kelios dešimtys žingsnių nuo jūros kranto, bangoms pasiglemžus smėlį, atsivėrė netikėtas vaizdas – milžiniški ore pakibę betono gabalai.

Aplinką teršiančios statybinės ir remonto atliekos yra dažna didmiesčių problema, – praneša Klaipėdos miesto savivaldybė.

Iki šios dienos Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus užsakymu iš paplūdimio į sąvartyną, kuris ir turės pasirūpinti tinkamu statybinių atlieku utilizavimu, jau išvežta beveik 40 tonų statybinio laužo. Tikimasi, kad palankūs orai iki kitos savaitės pabaigos leis pabaigti šiuos paplūdimio I-ojoje Melnragėje tvarkymo darbus.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vadovo pareigas laikinai einantis Laisvūnas Kavaliauskas, pamatęs nuotraukas su statybinėmis atliekomis, sakė nemanantis, kad jose užfiksuotos istorinės vertybės liekanos. „Iš to, ką matau, tai – ir ne kariškių, kurie čia buvo įsikūrę sovietmečiu ir prisistatę visokių antenų, palikimas“, – sakė L. Kavaliauskas. Jis prisiminė, jog sovietmečiu netoli tos vietos, kur po smėliu buvo palaidotos statybinės nuolaužos, stovėjo raudonų plytų gelbėjimo stotis, taip pat stovėjo žvejų sandėliai. Tikėtina, kad pastaruosius nugriovus ir radosi didžiulės krūvos betono luitų.

Nors dėl tebesitęsiančio karantino vis dar yra neaišku, kada bus pradėtas paplūdimių sezonas, jam pamažu pradėta ruoštis nuo balandžio pradžios. Likviduojami audrų padariniai Smiltynės, pirmosios Melnragės, neįgaliųjų, Girulių paplūdimiuose. Pastarąją žiemą ir pavasarį siautėję vėjai, pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus Virginijaus Urbono, padarė daugiau žalos negu ankstesniais metais. Tačiau per artimiausias dvi savaites ketinama pabaigti paplūdimių tvarkymo darbus – likviduoti viską, kas buvo aplaužyta ar visiškai suniokota, atnaujinti esamą infrastruktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius