-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 28

Jūros šventėje atidaryta tautinio paveldo krantinė

Išskirtinė ir savita Lietuvos etninė kultūra ir jos tautinis paveldas Jūros šventės dienomis pristatomi krantinėje „Tai, kas tikra“.
Klaipėdoje atverta tautinio paveldo krantinė „Tai, kas tikra“.
Klaipėdoje atverta tautinio paveldo krantinė „Tai, kas tikra“. / V.Petriko nuotr.

Šiauriniame rage įsikūrusioje krantinėje „Tai, kas tikra“ užsukę lankytojai ras tik laiko patikrintus, sertifikuotus, Lietuvoje gyvenančių tautų tradiciją atitinkančius, nemasinės gamybos amatininkų dirbinius iš keramikos, medžio, tekstilės; rankų darbo mėsos gaminius, duonos.

„Esu įsitikinęs, jog pasaulis ieško ne tautų panašumo, o savitumo, todėl tradiciniai kaimiški gaminiai ir amatai – ideali vietinio savitumo išraiškos forma. Autentiški, kaimiški gaminiai ir produktai gražiai dera su vis labiau populiarėjančiomis ekologijos, natūralizmo idėjomis. Didžiuokimės ir vertinkime „Tai, kas tikra“, – sakė Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Krantinės „Tai, kas tikra“ atidarymo ceremonijoje dalyvavo LR Žemės ūkio ministras Bronius Markevičius ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Krantinė veiks liepos 28–30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius