-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 12

Klaipėdiečiams atliekų rinkliavą norima mažinti dešimtadaliu

Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkai siūlo dešimtadaliu mažinti rinkliavą gyventojams už atliekų tvarkymą. Tačiau atliekų tvarkymą organizuojanti įmonė prašo rinkliavas mažinti ne taip drąstiškai, o 5 procentais.
Klaipėdiečiams atliekų tvarkymo rinkliavas kitiems metams norima piginti dešimtadaliu.
Klaipėdiečiams atliekų tvarkymo rinkliavas kitiems metams norima piginti dešimtadaliu. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiavusio Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams pristatytas projektas kitas metais klaipėdiečiams taikyti 10 proc. nuolaidą už atliekų tvarkymą.

Kaip teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė. Tokį mažinimą leistų paties Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atlikti skaičiavimai.

Pagal prognozes 2020-aisiais būtų surinkta 5,285 mln. Eurų, o būtinosios sąnaudos siektų 4,65 mln. eurų. Tai yra sąnaudos 13 proc. mažesnės nei būtų surinkta. Prašoma politikų leisti sumažinti rinkliavą klaipėdiečiams dešimtadaliu, o likusius 3 proc. palikti įmonei atliekų tvarkymo infrastruktūrai pagerinti.

Tačiau pats KRATC prašo mažinti 5 proc. Esą reikia lėšų įdiegti maisto ir virtuvės atliekų surinkimo sistemą, stringą požeminių konteinerių įrengimas. Taip pat reikia įrengti nepavojingų atliekų sąvartyno III sekciją.

R.Jievaitienė komitete tikino, kad šie projektai bus įgyvendinami ne kitais metais, o dar vėliau.

Uostamiesčio politikai pritarė piginimui, tačiau taip pat svarstė, kaip būtų galima paspartinti požeminių konteinerių įrengimą. Pasigirdo ir siūlymų, ar nevertėtų kainą mažinti visu 13 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius