Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 12

Klaipėdiečius kviečia sužinoti: kaip atrodė tradicinės žiemos švenčių vaišės?

Artėjant didžiosioms metų šventėms daugeliui aktualu, kuo pavaišinsime susibūrusius artimuosius, svečius ir ką turėtume dėti ant stalo, kad jis būtų tradicinis. Gruodžio 19 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centras (Daržų g. 10) kviečia į Birutės Servienės paskaitą „Tradicinis švenčių stalas“.
Tradicinis vaišių stalas
Tradicinis vaišių stalas / Klaipėdos etnokultūros centro nuotr.

Birutė Servienė ‒ Rusnės Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė, Mažosios Lietuvos regioninės etninės kultūros globos tarybos narė, „Lietuvininkų“ bendrijos narė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, Mažosios Lietuvos regiono kulinarinio paveldo žinovė.

Ji žada klaipėdiečiams atskleisti, kaip atrodė senųjų krašto gyventojų kasdieninis ir šventinis stalas, priminti šventinio stalo unikalių patiekalų gaminimo subtilybes. Susirinkusius vilios verdamos kafijos, žolelių arbatos, avižų kisieliaus, šventinių saldumynų kvapai, išgirstus ir primintus receptus kiekvienas dalyvis galės panaudoti besiruošdamas šventėms.

Įėjimas nemokamas.

Paskaita – projekto „Tradicija šeimai" renginys iš dalies remiamas Lietuvos kultūros tarybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius