-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 24

Klaipėdoje registruotis skiepui kviečiami gyventojai nuo 35 metų

Nuo šiandienos, gegužės 24 d., skiepui nuo COVID-19 jau gali registruotis ir 35-44 amžiaus grupės gyventojai. Toliau skiepytis kviečiamos ir visos anksčiau pakviestos gyventojų grupės – vyresnių amžiaus grupių gyventojai, lėtinėmis ligomis sergantys asmenys bei prioritetinėms grupėms pagal profesiją priklausantys asmenys, kurių darbovietės Vakcinacijos centrui pateikė norinčiųjų skiepytis sąrašus, pranešė Klaipėdos savivaldybė.
Vakcinavimo centras „Litexpo“ rūmuose
Vakcina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Registracija vakcinacijai vyksta internetu tinklalapyje www.koronastop.lt arba telefonu Karštosios linijos numeriu 1808. Registruodamiesi gyventojai gali rinktis norimą vakcinos rūšį.

„Kiekvieną savaitę pasitinkame su vis didesnėmis galimybėmis pasiskiepyti. Tuos, kurie vis dar abejoja, raginu dar kartą rimtai įvertinti tokio žingsnio svarbą – kuo daugiau žmonių įgis imunitetą, tuo saugesni būsime visi. Taip pat nepamirškime ir skiepo atveriamų galimybių laisviau naudotis paslaugomis – sportuoti, lankytis kavinėse, susitikti su draugais. Galimybių paso startas, tikiuosi, taip pat paskatins skiepytis“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), elektroninė registracijos sistema rodo tik tas vakcinas, kuriomis gyventojai yra kviečiami skiepytis pirmą kartą. Kita dalis turimų vakcinų yra rezervuota skiepijimui antrąja doze. Antro skiepo datą ir laiką registracijos sistema nustato automatiškai, pagal gamintojų ir SAM rekomenduojamus intervalus:

skiepijant „Comirnaty“ vakcina – po 21 dienos;

„Moderna“ – po 28 dienų;

„Vaxzevria“ – po 12 savaičių.

„Janssen“ vakcina yra skiepijama vieną kartą, todėl antros dozės nereikia.

Jeigu gyventojas negali atvykti skiepytis nurodytu laiku, jis gali prisijungti prie registracijos sistemos ir pakeisti arba atšaukti registraciją. Keičiant registraciją antrai vakcinos dozei leidžiama rinktis tik vėlesnį laiką, nei buvo nustatytas automatiškai pagal gamintojų ir SAM rekomendacijas.

Klaipėdos savivaldybė, įvertindama turimus vakcinos kiekius, taip pat sudaro papildomas skiepijimosi galimybes kitoms amžiaus grupėms, kurios dar negali registruotis bendroje sistemoje. Sekmadienį pasirinkta vakcina buvo kviečiami skiepytis visi gyventojai nuo 18 metų. Šia galimybe pasinaudojo 1580 asmenų.

„Vakcinacija Klaipėdoje šį sekmadienį parodė ir įrodė, kad klaipėdiečių, norinčių skiepytis, tikrai yra ir kuo greičiau reikia pradėti masinę vakcinaciją 18+. Ačiū visiems savanoriams ir medikams, taip aktyviai ir nuoširdžiai aukojusiems savo sekmadienį visų mūsų bendram reikalui. Būkime atsakingi ir tik atsiradus galimybei gauti skiepą, atlikime tai operatyviai ir nedvejodami“, – sako Klaipėdos meras.

Šiuo metu bent viena vakcinos doze yra paskiepyta 40 752 klaipėdiečių, t.y. 27,3 proc. gyventojų.

Pasiskiepiję gyventojai, praėjus numatytam laikui po vakcinos, gali gauti galimybių pasą, su kuriuo galima laisviau naudotis įvairiomis paslaugomis. Galimybių pasą parsisiųsti galima iš svetainės gpasas.lt. Galimybių pasą taip pat gali gauti COVID-19 persirgę arba neigiamą testo rezultatą turintys asmenys. Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius