-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 25

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas nepritarė Girulių miško kirtimui

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ketvirtadienį kvietė miesto Savivaldybės tarybos narius išreikšti nepritarimą jokiems geležinkelio plėtros projektams, kurie paliestų Girulių miško kirtimą. Ketvirtadienį vyksiančio tarybos posėdžio metu tarybos nariai bus kviečiami pasirašyti Lietuvos Respublikos Prezidentui, Ministrui Pirmininkui, Seimo Pirmininkui ir Susisiekimo ministrui adresuotą raštą dėl Klaipėdos geležinkelio mazgo infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios.
Geležinkelio bėgiai
Geležinkelio bėgiai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Spaudai išplatintame rašte pažymima, kad birželio 22 d. Vyriausybės posėdyje priimtas nutarimas „Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus dalies – Klaipėdos geležinkelio mazgo susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios“ neatitinka Klaipėdos miesto bendruomenės bei Savivaldybės lūkesčių ir yra iš esmės nepriimtinas.

„Savivaldybė visada laikėsi pozicijos, kad IX B transporto koridoriaus klausimą reikia spręsti ne beatodairiškai kertant miškus, o kompleksiškai įvertinant infrastruktūros įrengimo bei plėtros sistemą. Kopūstų kaimas kaip galima vieta geležinkelio plėtrai nurodoma ir šiuo metu galiojančiame miesto bendrajame plane. Kviečiu tarybos narius išreikšti principinę poziciją ir reikalauti, kad planuojamos teritorijos ribos būtų patikslintos, įtraukiant ir Kopūstų kaimą, o geležinkelio mazgo plėtros apimtis būtų įvertinta kompleksiškai. Nepritarsime jokiems planams, kuriuose numatomas Girulių miško kirtimas“, – sako Klaipėdos meras.

Rašte taip pat atkreipiamas dėmesys, kad Klaipėdos miesto savivaldybė, nepritardama Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrojo plano projektui, iš anksto prognozavo panašias įtampas visuomenėje ir kvietė ieškoti bendrų sprendinių dėl uosto plėtrai reikalingos infrastruktūros planavimo. Tokių sprendimų paieška yra aktuali ir šiandien, reikalinga tiek Klaipėdos, tiek visos šalies žmonėms.

Dokumentu pažymima, kad Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nepritars jokiems plėtros projektams, kurie paliestų Girulių miško kirtimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius