-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

Klaipėdos paplūdimiai – dar atviresni neįgaliesiems

Klaipėdos paplūdimiai atsinaujina: poilsiautojus šiemet pasitiks ne tik naujos persirengimo kabinos, suoliukai ir šiukšliadėžės, bet ir gerokai draugiškesnė aplinka neįgaliesiems, negalią turintiems asmenims bus pasiūlyta ir asistento pagalba.
Klaipėdos paplūdimiai jau ruošiami vasaros sezonui.
Klaipėdos paplūdimiai jau ruošiami vasaros sezonui. / Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

„Smiltynės bei Neįgaliųjų paplūdimiuose bus nutiesti negalią turintiems žmonėms pritaikyti takai, kuriais bus galima prieiti ar privažiuoti vežimėliu beveik iki pat jūros. Takų pradžioje bus įrengtos iškvietimo stotelės – paspaudus pasirinktą mygtuką bus galima išsikviesti pagelbėti pasirengusį asmenį iš gelbėtojų posto ar išklausyti aktualią garsinę informaciją. Taip pat ketinama nupirkti specialius vežimėlius, su kuriais negalią turinčius žmones bus galima paplukdyti jūroje, neįgaliesiems bus pritaikyta ir dalis persirengimo kabinų, tad paplūdimiai šiemet bus išties draugiškesni neįgaliesiems“, - sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Paplūdimiuose šiemet stovės 59 naujos persirengimo kabinos, 92 nauji suoliukai, 115 naujų medinių šiukšliadėžių, bus įsigyta ir 140 vienetų plastikinių šiukšliadėžių. Šis inventorius kainuos beveik 47 tūkstančius eurų. 30 tūkstančių skirta naujų takų ir laiptų gamybai bei esamų remontui, o specialūs takai neįgaliesiems su visa papildoma infrastruktūra, įskaitant vežimėlius neįgaliesiems plukdyti, kainuos 60 tūkstančių.

„Žvelgiame ir toliau į ateitį – 2018 metų vasarą klaipėdiečiams ir miesto svečiams tikimės pasiūlyti dar vieną išskirtinę naujovę – turime idėją tarp I ir II Melnragės, virš kopagūbrio, nutiesti apžvalginį taką, kuris, tikime, taptų nauju traukos objektu“, - sako V. Grubliauskas.

Planuojama, kad takas bus pradėtas projektuoti jau šiemet. Jis bus iškilęs apie 1,5–2 metrus virš kopagūbrio, o ilgis sieks 2,3 kilometro. Takas tarnautų ne tik pasigrožėti pajūriu norintiems poilsiautojams, kartu jis sutvirtintų ir pačias kopas.

Klaipėda siekia ir Mėlynosios vėliavos statuso – balandžio pabaigoje tikimasi sulaukti oficialaus atsakymo, ar šis išskirtinės kokybės ženklas bus suteiktas Smiltynės paplūdimiui.

Klaipėdos paplūdimiams, įskaitant nuolatinę priežiūrą, infrastruktūros atnaujinimą, gelbėtojų ir medicinos personalo atlyginimus, šiemet numatyta daugiau nei 1 milijonas eurų. Šiltuoju sezonu paplūdimiuose veiks ir 3 dušai, 3 geriamojo vandens fontanėliai, 5 konteineriniai tualetai, 2 stacionarūs, bus pastatyta ir biotualetų. Atsižvelgiant į šylančius orus ir didėjančius žmonių srautus, dauguma tualetų bus atidaryti jau šį savaitgalį. Oficialią sezono pradžią ketinama skelbti gegužės 15–20 dienomis: tikslią datą padiktuos orai. Jau renkama ir gelbėtojų komanda – kaip ir pernai Klaipėdos paplūdimiuose dviem pamainomis dirbs 70 gelbėtojų ir 12 medikų. Jie sezoną pasitiks su atnaujintu technikos parku – 2016 metais įsigyti du keturračiai ir vienas vandens motociklas, šiemet nupirktas dar vienas vandens motociklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius