-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

Klaipėdos rajono gyventojams atveriamas Slengių tvenkinys

Jau artimiausi metu Slengiuose esančio tvenkinio prasidės darbai. Visuomenei bus atveriamas priėjimas prie vandens telkinio. Šiuo metu vaikščiojimą Pavandenės taku riboja įvairūs želdiniai bei sankasa, dėl kurių pašalinimo yra sulaukta gyventojų prašymų.
Pilaitės mikrorajone išdygusi tvora užblokavo priėjimą prie ežero
Tvenkinys / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pavandenės takas, besidriekiantis valstybinėje žemėje, buvo sulaukęs ir Nacionalinės žemės tarnybos dėmesio. Atliktas ne vienas patikrinimas, po kurių privačių sklypų savininkai pašalino želdinius, laikinus statinius ir atkėlė tvoras, esančias valstybinėje žemėje ir ribojančias patekimą prie Slengių tvenkinio, – praneša Klaipėdos rajono savivaldybė.

Tačiau keliose vietoje liko želdinių, kurių savininkų neatsirado. Tačiau jie auga valstybinėje žemėje ir visuomenei trukdo laisvai naudotis priėjimu prie karjero. Savivaldybės želdinių komisija jau artimiausiu metu planuoja įvertinti čia augančius medžius ir išduoti leidimą jų šalinimui. Tuo pačiu bus pašalinta ir sankasa, esanti Pavandenės tako pradžioje.

Atlikus šiuos darbus visuomenei bus atverta prieiga prie Slengių tvenkinio, kuriuo jie ne vienus metus negalėjo laisvai naudotis. Tuo pačiu jau šių metų antroje pusėje planuojama pradėti projektuoti ir dviračių bei pėsčiųjų taką su galima mažąja architektūra aplink Slengių tvenkinį – taip bus sukurta visuomenės poreikiams pritaikyta erdvė, kurios trūksta vietos gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius