-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 14

Klaipėdos senjorams – nauji senelių namai pajūryje

Klaipėdos miesto savivaldybė ketina Melnragėje įrengti senelių namus keturiasdešimčiai senjorų.
Socialinis darbas
Socialinis darbas / „15min“ nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos kolegija pritarė sprendimui Melnragėje, kur 20 metų veikė nevyriausybinė organizacija „SOS vaikai“, įrengti senelių namus.

Kaip teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė, dabar uostamiestyje globa valstybiniame sektoriuje gali būti suteikta maždaug 150 senolių. Savivaldybės Senelių namuose yra 81 vieta, „Carito“ organizacijos – 40, nevyriausybinės organizacijos „Klaipėdos viltis“ globos namuose – apie 30. Dar apie 400 garbaus amžiaus klaipėdiečių naudojasi paslaugomis įvairiose institucijose visoje Lietuvoje.

Valdininkai apklausė gyventojus, analizavo galimybes. Klaipėdiečių nuomone, tokie senelių namai turėtų būti ne tarp daugiabučių, bet labiau rekreacinėse zonose, arčiau gamtos. Tačiau kartu pageidavo, kad tai būtų ne privatūs namai.

Vietos politikai ir valdininkai kelis kartus rengė išvažiuojamuosius posėdžius. Apžiūrėjo, kur būtų geriausia įrengti tokius namus. Nuspręsta, kad geriausia vieta – Melnragėje, Vaivos gatvėje, kur porą dešimtmečių veikė nevyriausybinė organizacija „SOS vaikai“.

„Norime, kad tokie namai būtų ne didesni nei 40 vietų. Gyventojai pageidavo, kad jie nebūtų gigantiški. Tai turi būti nedideli, jaukūs, šeimyniški namai“, – aiškino A.Daujotienė.

Pastatas Vaivos gatvėje, Melnragėje, bus rekonstruojamas ir pritaikomas senjorams, neįgaliesiems. Planuojama, kad kambariuose būtų apgyvendinta po 1–2 globotinių. Pastato rekonstrukcijai reikėtų apie 1,3 mln. eurų. Naujieji namai būtų jau veikiančių Žalgirio gatvėje filialas.

Šiuo metu apie pusšimtis senyvo amžiaus klaipėdiečių laukia, kol bus apgyvendinti socialinės globos namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius