Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04

Kovo 11-ąją kiekvienam Klaipėdos pirmokėliui – po trispalvę

Minint Lietuvos laisvės trisdešimtmetį beveik du tūkstančiai Klaipėdos pirmokėlių gaus po trispalvę. Šventinę dieną uostamiesčio gyventojai ir svečiai bus kviečiami ateiti ir apjuosti Danės upės atkarpą nuo Pilies iki Biržos tilto.
Klaipėdiečiai kovo 11-ąją bus kviečiami apjuosti Danės upę trisplavėmis.
Klaipėdiečiai kovo 11-ąją bus kviečiami apjuosti Danės upę trisplavėmis. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Uostamiesčio mokyklų vadovus jau pasiekė vokai, adresuoti pirmokėliams. Vokuose – kvietimas kovo 11-ąją atvykti į Klaipėdos centrą, prie Arkos paminklo arba į Karlskronos aikštę ir pasiimti dovanojamą trispalvę. Iš viso išdalinta 1980 vokų. Kaip teigė akcijos sumanytojas Marius Tumšys, pirmokai kartu su tėveliais šventinę dieną kviečiami atvykti nuo 15 iki 17 val. į nurodytas vietas. „Vokas su specialiu kodu bus tarsi kvietimas į renginius. Jį parodę svečiai gaus trispalvę“, - aiškino M.Tumšys.

Jubiliejiniais laisvės metais kviečiami visi atnaujinti savo vėliavas, tam specialiai įkurta iniciatyva internete „Padovanok laisvę“, kur trispalvę galima įsigyti už simbolinę kainą.

Šventinę dieną klaipėdiečiai kviečiami į šventinį renginį prie Danės upės, kur pirmą kartą scena bus įrengta ant Biržos tilto. 17 val. renginio svečiai bus kviečiami susikibti rankomis ir apjuosti Danę. 17 val. 30 min. prasidės Erikos Jennings, Jurgio Didžiulio ir Vido Bareikio koncertas.

Trispalvės spalvomis bus „nuspalvinta“ ir Danės upė.

Šventiniai kovo 11-ajai skirt renginiai prasidės jau šią savaitę. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje bus pristatoma unikali pašto ženklų kolekcija, kurioje matomas Klaipėdos kraštas.

Kovo 10-ąją Kultūros fabrike bus parodytas unikalus Šeiko šokio teatro spektaklis „Aš esu Kovo 11”, pasakojantis apie laisvės kovą. Spektaklis tądien bus parodytas net 2 kartus, po jų bus rengiamos diskusijos su choreografe Agnija Šeiko, keliautoja Monika Dobrovolskyte, laivadirbiu Simonu Knapkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius