-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07

Neringa pažabojo mašinų srautus

Neringos politikų siekis bandyti didesniais mokesčiais sumažinti lengvųjų automobilių srautus į kurortą pasiteisino: šį sezoną atvykusių automobilių buvo apie 15 tūkst. mažiau nei tuo pačiu metu pernai.
Kamštis
Asociatyvinė nuotr, Kamštis kelyje / Eriko Ovčarenko nuotr.
Temos: 1 Neringa

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, iš viso šią vasarą per Alksnynės kontrolės postą į Neringą įvažiavo apie 70 tūkst. automobilių, kaip pernai jų buvo 93 tūkst., užpernai – 86 tūkstančiai. Nors mašinų vyko mažiau, padidintas tarifas šiais metais leis surinkti į Neringos biudžetą daugiau pajamų: 2015-aisiais iki rugpjūčio 31 dienos už įvažiavimą gauta 1 mln. 256 tūkst. eurų, o šiemet tuo pačiu laikotarpiu – 1 mln. 721 tūkst. eurų.

„Manome, kad mūsų lūkesčiai išsipildė. Žmonės ėmė labiau naudotis viešuoju, vandens transportu, atvažiuoti dviračiais. Žinoma, ilgaisiais savaitgaliais ar esant geriems orams tie 20 eurų keliautojams nėra rodiklis, tačiau šiemet kurortinio sezono metu Alksnynės kontrolės postą kirto kur kas mažiau automobilių nei pernai“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Neringos meras Darius Jasaitis.

Nidos verslininkai tikino didelio klientų sumažėjimo dėl padvigubinto tarifo nepajutę. Esą daugiausia įtakos poilsiautojams turi ne papildoma finansinė našta, bet orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius