Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Valinskas: „Aš, Judas Iskariotas, skolinuosi 30 sidabrinių...“, arba Kas nukryžiavo prokuratūrą

Pirmosios instancijos teismo verdiktas rezonansinėje „MG Baltic“ byloje nepaliko abejingų Lietuvoje. Politikai Eligijus Masiulis, Vytautas Gapšys, verslininkas Raimondas Kurlianskis ir kiti kaltinamieji pripažinti nekaltais. Toks teisėjų kolegijos sprendimas daugeliui sukėlė nuostabos, nusivylimo, o kai kam – net ašarų ir nesibaigiančių emocinių pagirių, ypač prokurorams. Gerai padirbėjo kaltinamuosius gynę brangūs advokatai? Taip, jie ir turėjo gerai padirbėti! Kur kas įdomiau, ar Prokuratūra sąmoningai pritrūko įrodymų?
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klausimų daugiau nei atsakymų. Na, bet apie viską iš pradžių.

Manau, kad mūsų šalies teisėsauga labai serga sunkia vis labiau progresuojančia onkologine liga – labai pamėgti vieši teismų procesai, kai rezonansinių bylų turinys aptarinėjamas viešoje erdvėje, žiniasklaidoje ir rašoma viskas, kas šauna į galvą. Tik, deja, tai nėra teismo argumentai.

Tai labiau panašu į procesą, kai kaltintojai – prokurorai ar Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai – patys save drąsina, kad esą viskas yra labai gerai, yra įrodymai, yra argumentai ir visko pakanka pasodinti už grotų sugautuosius. Tai – teisėsaugos vėžys. Vis pamirštama, kad Lietuva – teisinė valstybė ir norint nuteisti žmogų, reikalingas teismo sprendimas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Gustainis, Eligijus Masiulis, Raimondas Kurlianskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Gustainis, Eligijus Masiulis, Raimondas Kurlianskis

Mane vis mažiau stebina tai, kad daugybę metų aptarinėta rezonansinė „MG Baltic“ ir kitos skambios bylos baigiasi niekuo. Ir tai nėra teismų darbo trūkumas. Minutėlę!!! Mes juk turime teisėsaugos instituciją, kuri vadinama Prokuratūra. Tai būtent jie neparuošė namų darbų – argumentų, kurie būtų vienareikšmiškai įrodantys vienų ar kitų asmenų kaltę. Ir tik nereikia karti visų šunų ant teismo, kuris neva priėmė blogą sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius