-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 06

Arūnas Valinskas. Šimonytė lipa ant laužo. Man jau aišku, kas bus toliau

Būčiau lažinęsis, būčiau prapylęs. Tikrai būčiau statęs už tai, kad Premjerė Ingrida Šimonytė garantuotai nedalyvaus kitais metais vyksiančiuose Prezidento rinkimuose. Pasirodo, garantija – klaidinga. Nustebino, manau, ir ne mane vieną. Net kai kurie konservatoriai buvo, švelniai sakant, sutrikę po tokio Premjerės sprendimo paskelbimo. O visi partijos skyrių kelti kandidatai į Prezidentus lyg tarakonai išsilakstė į pašales, suskubę pareikšti, kad nesutinka kandidatuoti.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jų sprendimas aiškus ir logiškas – jeigu jau pati Premjerė pareiškė dalyvausianti konkurse dėl Daukanto aikštės, akivaizdu, kad visiems kitiems konkuruoti su ja partijos viduje būtų tiesiog tuščias laiko gaišimas. Net ir imituojant politines diskusijas ir savo vertybių pristatymus. Žodžiu, „demokratijos šventė“ pasibaigė net neprasidėjusi.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė

Visgi kodėl to prireikė būtent I. Šimonytei? Politologai ir įvairaus plauko ekspertai jau pradėjo kelti įvairiausias teorijas dėl tokio Premjerės sprendimo. Kol kas nė viena versija neatrodo įtikinanti.

Nelabai įtikinamai skamba ir pačios kandidatės išsakyta versija, kad taip pasielgė iš pagarbos dešiniosios politikos vertybėms, kad dešiniųjų pažiūrų rinkėjai turėtų, iš ko pasirinkti ir už ką balsuoti. Oho! Tai jau net nebe Šimonytė, o tikrų tikriausia konservatorių Žana d‘Ark, pati lipanti susideginti ant kritikos laužo. Kvepia mesianizmu, bet tik dar kartą įrodo, kad šioje partijoje didžiausios vertybės yra moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius